Kitkerä tappio Erä Akatemian vieraana

BeeCee lähti hyvin valmistautuneena Erä Akatemian keskiviikkoillan vieraaksi. Terävä alku siivitti ensi erässä keltapaidat ekalle erätauolle 1-3 johdossa. Kun toisen erän alussa Joakin Ervast kasvatti illan kolmannellaan johdon jo kolmen maalin karkumatkaksi, niin tuntui että nyt on pullat hyvin uunissa. No yksi tuuripullakavennus ja pari turhaa jäähyä käänsi pelin kuin taikaiskusta taitavalle kotijoukkueelle. Neljä maalia seitsemään minuuttia oli sellaista shokkihoitoa josta ei enää palattu ensimmäisen erän tasolle. Hyvä taistelu päätöserässä toi vielä maalin päähän, mutta kunniakas tappio on kuitenkin nyt laiha lohtu. Jossiteltavaa taas jäi ihan riittävästi kotimatkalle.

Erä Akatemia – FBC Turku 7-6 (1-3, 5-1, 1-2)
ottelupöytäkirja

– Edelleen otetaan ihan liikaa jäähyjä suhteessa siihen, että miten oma alivoima pitää. Nyt ollaan kolme peliä hävitty jäähypenkin kautta, joten alkaa pikku hiljaa riittämään. Tänään pysyttiin ekassa erässä vielä hyvin pelisuunnitelmassa ja siitä pitää ottaa mukaan hyviä asioita viikonlopun kotituplaan, summasi FBC Turun päävalmentaja Teemu Vainio vieraspelin annin.

Erä Akatemia tiedettiin ennalta taitavaksi ja hyvin liikkuvaksi joukkueeksi. Näin keltapaidat lähtivät peliin työnteon teemalla. Omapää ensin tarkasti ja teräviä iskuja vastaan kun on paikka. Kotijoukkueen korkea maila tarjosi heti alkuun ylivoiman jossa Joakin Ervast lapioi riparin sisään. Aleksi Havian vastaiskumaalilla karataan jo kahden maalin karkumatkalle, mutta Eräläisen halpa filmi tuottaa jäähyn joka tuottaa myös kavennusosuman. Jokke osuu toistamiseen vielä erän loppuun ja ylivoimalla heti toisen erän alkuun.

Näytti enemmän kuin hyvältä, mutta niin vain se suli. Jossiteltavaakin toki jäi pelin kääntäneistä osumista, kun ensimmäinen kavennusmaaleista pomppi nyt todella onnekkaasti miesmuurin takaa suoraan eräläisen lapaan. Käänteen tekevin taisi olla kuitenkin todella oudosti Aku Kuikalle tuomittu rangaistus josta seurannut ylivoima toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Jos yksittäinen ratkaisun paikka pelistä pitäisi nimetä, niin se olisi siinä.

Hyvä ilme tekemiseen katosi ja pakka oli nyt pahasti sekaisin, kun kaveri pääsi peliin mukaan. Turha jäähy heti perään ja Erä tasoihin. Kaikki neljä ensimmäistä kotijoukkueen maalia merkittiin Eero Nuutisen nimiin, joten suht tärkeä kaveri akateemikoille voisi maltillisempikin analyytikko väittää. Kotijoukkue tekee vastaiskusta vielä johtomaalinkin ja Vainio on pakotettu aikalisään. Toisen erän loppuun kakkosketjulta vielä liian ahnas hyökkäyksen jatko ja huonot täytöt puolustukseen tullessa. Taitavaa vastustajaa vastaan ei se muuta vaadi ja kaksi maalia takeissa miettimään pahasti pieleen mennyttä erää pukuhuoneen puolelle.

Takaa-ajoa päätöserässä hankaloitti viime peleissä perisynneiksi muodostuneet turhien jäähyjen sumat ja nyt ei voi laittaa edes tuomarin piikkiin kolmea peräkkäistä päätäsjakson kolmannen minuutin jäähyä. Onneksi tuomarit taikoivat väliin yhden paikkotuomion myös kotijoukkueelle ja näin vältyttiin todelliselta sillalta, kun sinisten ylivoima tuotti vain yhden takaiskun lisää. Toivo eli yhä ja lisää bensaa liekkeihin saatiin kun nyt vuorostaan kotijoukkueesta kaksi miestä yhtä aikaa boxiin. Antti Keskitalo sivaltaa viivasta kavennuksen. Kirivaiheessa oli suuremmaksi haasteeksi muodostui se, että taitava kotijoukkue ei juuri turhiin pallonmenetyksiin sortunut. Yksi sellainen erhe kuitenkin sattui ja Markus Järvinen onnistui pienestä kulmasta uittamaan BeeCeen jo maalin päähän. Aika tasoitusosuman hakemiseen jäi vielä seitsemän minuuttia, mutta valitettavasti osuma jäi illan viimeiseksi ja hyvästä yrityksestä huolimatta jäi käteen nyt vain maalin tappio.

Viikonloppuna onkin sitten edessä tuplakotipelit jossa tappiokierre olisi nyt saatava poikki. Helppoa se ei tule olemaan, kun vastaan tulee vielä viime kaudella Salibandyliigaa pelannut NST ja monta vuotta yhtenä divarin kärkijoukkueena pelannut rutinoitunut SB Vaasa.