Kaikki aiemmin suljetuiksi määrätyt liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettävät tilat auki Lounais-Suomessa.

 

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista koskevat rajoitukset kevenevät Turussa. Lounais-Suomen Aluehallintoviraston perjantaina 28.1. tekemä päätös vapauttaa kaikki aiemmin suljetuiksi määrätyt liikunta-, urheilu-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettävät tilat. Ne voidaan jatkossa pitää auki yleisölle, asiakkaille ja muille osallistujille, kun samalla taataan tilojen terveysturvallinen käyttö.

Turun kaupunki muistuttaa, että kaupungin palveluihin ei edelläänkään saa mennä sairaana, flunssaisena tai karanteenin aikana. Kaikissa palveluissa edellytetään kasvomaskin käyttöä.

AVIn päätöksen mukaiset vaikutukset Turun kaupungin palveluissa ajalla 29.1. – 15.2.2022:

Kirjaston tapahtumat järjestetään rajoitusten mukaisesti

Kirjaston yleisötapahtumat järjestetään rajoittamalla osallistujamäärä 50 prosenttiin aina kyseisen tapahtumatilan enimmäisosallistujamäärästä. Kirjaston muut palvelut ovat normaalisti käytössä.

Kirjastossa edellytetään maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta, ellei sille ole terveydellistä estettä. Kirjastossa tulee myös pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin.

Museoiden yleisöopastukset, työpajat ja kurssit järjestetään rajoitusten mukaisesti

Museoissa noudatetaan rajoitettuja asiakasmääriä terveysturvallisuuden takaamiseksi. Koronapassi tarkistetaan kaikilta 16-vuotta täyttäneiltä museokävijöiltä, opastuksille sekä työpajoihin ja kursseille osallistujilta. Museoissa suositellaan korttimaksamista ja edellytetään maskinkäyttöä, ellei sille ole terveydellistä estettä.

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelujen tavanomainen toiminta on sallittua, kun huolehditaan terveysturvallisuudesta. Tilaisuuksiin ja tapahtumiin saa tulla maksimissaan 50 prosenttia suurimmasta osallistujamäärästä, joka tilaan on sallittua ottaa.

Erityistä huomiota tulee kiinnittää terveysturvallisten tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Maskin käyttöä edellytetään peruskouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta.

Turun kaupungin liikuntapaikat

Kaikki Turun kaupungin liikuntapaikat ovat taas käytössä 29.1. alkaen. Liikuntapaikat ovat avoinna myös aikuisten joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Liikuntapaikoilla ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan Turun kaupungin liikuntapalveluiden tilakohtaisia rajoitteita ja suosituksia. Varatuilla vuoroilla liikuntatilan vastuutaho vastaa rajoitusten ja suositusten toteutumisesta.

Liikuntapalvelujen ohjaustoiminta aloitetaan 31.1. ja osallistujamääriä rajataan. Uimalaitosten henkilömääriä rajoitetaan siten, että Impivaaran uimahalliin sallitaan yhteensä 400 henkilöä uimaan ja kuntosalille, Petreliukseen 35 ja sen kuntosalille 8. Paattisten kuntosalilla sallitaan 9 henkilöä kerrallaan.

Sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin, otteluihin, kilpailuihin ja näytöksiin voi ottaa 50 % tilan maksimikatsojamäärästä. Tilaisuuden järjestäjä vastaa rajoitteiden noudattamisesta. Ulkoliikuntapaikoilla ei ole henkilömäärärajoitteita.

Kasvomaskia edellytetään sisätiloissa ja suositellaan ruuhkaisissa ulkoliikuntatiloissa. Turvavälien pitäminen sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotta kaikki voivat liikkua turvallisesti. Liikuntapaikoille ja yleisötapahtumiin saa tulla vain terveenä.

Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin otetaan yleisöä

Turun filharmonisen orkesterin konsertit aukeavat yleisölle heti tulevalla viikolla torstaina 3.2. ja perjantaina 4.2. Konsertteihin otetaan yleisöä 50 prosenttia katsomokapasiteetista. Lisäksi 3.2. ja 10.2. konsertit lähetetään verkkokonsertteina osoitteesta tfo.fi/live. Konserttilähetykset jäävät sivustolle, ja niitä voi katsoa myös jälkeenpäin. Tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot: tfo.fi.

Turun Kaupunginteatterin kevätkausi käynnistyy

Esityskausi alkaa helmikuun alussa rajoitusten mukaisesti. Teatteri tiedottaa muutoksista ohjelmistoon ja käytäntöihin tarkemmin ensi viikon alussa. Diginäyttämö tarjoaa jatkossakin maksutonta ohjelmaa etänä. Lisätiedot osoitteesta: tkteatteri.fi

Lisätiedot: 

Jutta Peltoniemi, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Turun kaupunki, p. 040 595 3682

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa