Hyvi uutissi -Turun Telakkarantaan tulee kaksi skeittielementtiä nuorille

 

Turun Telakkarannan skeittausolosuhteet paranevat, kun alueelle tuodaan kaksi skeittaukseen soveltuvaa kivipaasia. Ne tulevat Telakkarantaan Turun rullalautailijoiden, Turun alueen rotaryklubien ja Turun kaupungin yhteistyöhankkeena. Loimaan Kiven valmistamat kivipaadet saadaan paikoilleen keväällä 2023.

Telakkarannan skeittiolosuhteiden parantamista on suunniteltu pitkään kaupungin, rotarien ja harrastajien kanssa. Telakkaranta valikoitui kahden kivipaaden paikaksi, koska skeittaajat käyttävät aluetta jo ja se on saavutettavan matkan päässä ydinkeskustasta.

Kivet sijoitetaan Telakkarantaan Aurajoen itärannalle osoitteeseen Kuningatar Margareetan laituri, vanhojen kiskojen väliin lähelle jokisuun ensimmäistä satamanosturia.

– Pitkän työn tuloksena Telakkarannan alueelle ollaan saamassa paremmat skeittausolosuhteet, iloitsevat hankkeen puuhamiehenä olleet turkulaisrotarit Tommi Sundqvist ja Matti Hakoila.

Alueelle tulee kaksi tyylikästä Telakkarannan maisemaan sopivaa kivipaasia. Graniittiset paadet ovat kestäviä ja huoltovapaita. Yhdessä ne muodostavat skeittikokonaisuuden, joka sopii kaiken tasoisille skeittaajille.

Turun rullalautailijoiden yhdistys pitää Telakkarantaa hyvänä skeittipaikkana lähellä keskustaa. Se on lautailijoiden mielestä myös hyvin rajattu, eikä skeittaaminen haittaa siellä liikennettä.

– Telakkarannan kehittäminen skeittaamiselle on hieno osoitus siitä, että avoimella mielellä saadaan aikaiseksi näin hienoja onnistumisia. Iso kiitos kaupungille ja rotareille. Alkukeväästä päästään varmasti jo viettämään avajaisia pienten kisojen merkeissä, sanoo Turun rullalautailijoiden puheenjohtaja Teemu Lönnroth.

Yhteistyöprojektissa Turun kaupunki on osoittanut kivipaasille sopivat paikat, rotarit ovat kustantaneet kivipenkit ja niiden kuljetukset, ja Turun rullalautailijat ovat antaneet asiantuntemuksensa suunnitteluun.

– Haluamme lisätä harrastuspaikkoja eri puolille kaupunkia ja näin edistää erityisesti nuorten hyvinvointia, sanovat hankkeessa aktiivisesti mukana olleet Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen.

Telakkaranta ei ole Turun kaupungin virallinen skeittipaikka. Turun kaupunki ylläpitää tällä hetkellä kuutta skeittipaikkaa ja yhtä skeittihallia. Skeittipaikat ovat Ylikylän skeittipaikka, Kupittaan skeittiparkki, Pansion kisapuiston skeittipaikka, Pikkunotkon skeittipaikka, Runosmäen skeittipaikka, Rummunlyöjänpuiston monitoimikenttä sekä Skeittihalli Cube.

Tulevaisuudessa on tarkoitus tuoda siirrettäviä skeittielementtejä eri puolille kaupunkia. Myös olemassa olevia skeittipaikkoja peruskorjataan säännöllisesti. Esimerkiksi Ylikylän skeittipaikkaan odotetaan skeittielementtejä lähiviikkoina ja asukasbudjetista kunnostetaan Pansion kisapuiston skeittipaikka.

– Skeittaus on monille nuorille tärkeä, omaehtoinen ja yhteisöllinen liikuntaharrastus, jonka harrastamiseen kaupungin pitää luoda mahdollisuuksia. Skeittaus saa näkyä katukuvassa, toteaa Turun kaupungin nuorisopalvelupäällikkö Annina Lehtiö-Vainio.

Telakkarannan skeittiprojektia ovat olleet tukemassa Turun alueen rotariklubit, jotka ovat saaneet sille avustusta myös rotaripiiriltä.

– Nuorten hyvinvointi on yksi toimintamme päätavoitteista. Tämä on erinomainen esimerkki laajan ja uudenlaisen yhteistyön voimasta, iloitsee Turun alueen rotarien apulaiskuvernööri Matti Hakoila.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa