Hyvi uutissi -Kun omat voimavarat ei riitä, apua löytyy.

Yrityskyläs Tukenasi ry

Istuin kahvipöydässä Suomisen Katjan kanssa, joka on toiminnanjohtaja 142 vuotta vanhassa turkulaisessa yhdistyksessä, joka totisesti on tehnyt ja tekee hyvää. Hän kertoi seuraavaa Tukenasi yhdistyksen toiminnasta:

Ihmisten elämään mahtuu edelleen monenlaisia haasteellisia tilanteita, joissa omat voimavarat eivät yksin riitä.
Tukenasi ry:ssä halutaan varmistaa, ettei nuoren tai ikäihmisen tarvitse selviytyä vaikeasta elämäntilanteesta yksin. Kun elämä koettelee, tukea tulee saada viivytyksettä, kun sitä uskaltautuu pyytämään. Kokemus kuulluksi ja kohdatuksi tulemisesta on tärkeää. Nuorilla esimerkiksi muutto ensimmäistä kertaa omaan asuntoon tai takkuilevien opintojen loppuun saattaminen ovat tilanteita, jolloin toisen ihmisen tuki on korvaamatonta.  Yli 60-vuotiailla puolestaan esimerkiksi eläkkeelle jääminen saattaa aiheuttaa ystävyyssuhteiden hiipumista. Myös ikääntyminen tuo usein tullessaan erilaisia luopumisia ja menetyksiä. Valitettavasti kaikilla ei ole läheisiä, jotka voisivat auttaa.

Tukenasi ry:n vapaaehtoiset on jelpanneet kaupunkilaisia jo 142 vuotta

Yhdistys on perustettu 11.11.1880, jolloin Suomen senaatti hyväksyi yhdistyksen ensimmäiset säännöt. Tuolloin Suomen suuriruhtinaskunta oli osa Venäjän keisarikuntaa ja hallitsijana toimi keisari Aleksanteri II Suomen itsenäistymiseen asti eli vuoteen 1917.

Ensimmäinen Turun Sanomat on julkaistu vasta 25 vuotta myöhemmin 1.1.1905. Numerossa 2 kerrottiin jo Säästöpankin lahjoittaneen yhdistykselle 800 markkaa. Muutama päivä myöhemmin 14.1. 1905, lehdessä nro 11, julkaistiinkin jo lyhennelmä Tukenasi ry:n edellisen vuoden toimintakertomuksesta. Toimintakertomuksessa kiitettiin nuorten naisten merkittävää panosta tukea tarvitsevien auttamiseksi ja jokin rakennusprojektikin oli meneillään.

Maksuton tukitoimintamme perustuu nuoren ja ikäihmisen kiireettömään kohtaamiseen, jolla kartoitamme minkälaisesta tuesta juuri hän hyötyisi. Tukityötä tehdään työntekijöidemme ja yli 200 koulutetun vapaaehtoisemme työparityöskentelynä. Lähtökohtana on auttaa henkilöä löytämään omat vahvuudet ja voimavarat, joiden avulla hyvän arjen rakentaminen on jälleen mahdollista luotettavan rinnallakulkijan kanssa. Uskomme etenemiseen pienin askelin, jolloin onnistumisia voi nähdä ja juhlia pitkin matkaa, Katja kertoo.

#tukenasiaina#142vuattaapua#äläjääyksin#tukenasiry#

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa