Hyvi uutissi -Koulujen ylijäämäruokajakelu on osoittautunut menestykseksi Raisiossa – nyt etsitään uusia kouluja ja vapaaehtoisia

SPR:n kuvassa Punaisen Ristin vapaaehtoinen jakaa ylijäämäruokaa. Kuva: Miika Norro/SPR

 

Suomen Punaisen Ristin Raision osasto on jakanut koulujen ylijäämäruokaa keväästä lähtien.

SPR:n Raision osasto aloitti keväällä pääsiäisen jälkeen ylijäämäruoan jakelun kokeiluna kahdessa koulussa.

Nyt ruokaa jaetaan arkipäivisin jo viidessä koulussa. Viimeisenä mukaan tuli Ihalan koulu. Ruokaa jaetaan lisäksi Vaisaaren, Kerttulan ja Kaanaan kouluissa sekä Raision lukiossa. Ruokajakelu on kaikissa kouluissa klo 12.45–13.15.

Päivittäin ruuan hakijoita käy noin 70, kertoo SPR:n projektityöntekijä Miika Norro.

– Tilastoimme vain sen, montako ihmistä päivittäin käy ruokaa hakemassa. Joidenkin ruokaa jonottavien kanssa olen keskustellut ja olen huomannut, että ruokaa haetaan eri syistä. Paljon käy eläkeläisiä, mutta myös helpotusta perheen arkeen kaipaavia lapsiperheellisiä.

Uusia kohteita jo mietinnässä

Ruokaa jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Ruoka on koulun ylijäämäruokaa ja jaettavan ruuan määrä voi vaihdella päivittäin. Päivän ruokalista ja ruokien mahdolliset allergeenit voi käydä lukemassa Raision kaupungin verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

SPR etsii toimintaan mukaan lisää kouluja ja vapaaehtoisia eri puolilta Varsinais-Suomea.

– Tämän mallinhan SPR:n Kaarinan osasto lanseerasi jo vuonna 2017. Sieltä sitä on laajennettu ja nyt jakelua on myös muun muassa Uudessakaupungissa. Meillä on jatkuvasti mietinnässä useita kohteita Varsinais-Suomessa ja otamme mielellämme vastaan uusiakin ehdotuksia, sanoo Norro.

Uusien koulujen lisäksi SPR toivoo mukaan lisää vapaaehtoisia jakamaan ruokaa (siirryt toiseen palveluun).

YLE

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa