Ajatuksia terveellisen päivittäiseen ruokavalioon.
Syö joka päivä runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Ravitsemussuosituksissa näiden vähimmäismääräksi ehdotetaan puoli kiloa (noin 5-6 kourallista) päivässä, mutta enemmänkin näitä saa syödä. Muista myös kypsennetyt vihannekset ja palkokasvit. Kasviksia kannattaa lisätä myös välipaloille!
Pelkillä kasviksilla ja salaateilla ei pärjää. Ne eivät kuitenkaan pidä nälkää riittävästi poissa ja terveellisessä ruokavaliossa tulee olla myös energiapitoista ruokaa. Suosi pehmeitä rasvoja kovien rasvojen sijaan. Hyviä pehmeiden rasvojen lähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, siemenet, avokado, rasvainen kala ja (kylmäpuristetut) öljyt kuten oliivi ja rypsi.
Sisällytä ruokavalioon myös täysjyvätuotteita sekä laadukasta proteiinia. Rukiin, ohran, vehnän, riisin ja kauran lisäksi voi välillä kokeilla vaikkapa kvinoaa, tattaria, hirssiä tai amaranttia. Täysjyväviljasta, kuten myös kasviksista, saadaan tärkeää kuitua. Hyviä proteiinin lähteitä ovat esimerkiksi kala, kana, pavut ja linssit ja tofu. Syö eri kalalajeja vaihdellen vähintään 2-3 kertaa viikossa.
Syö lihaa kohtuudella, yleisesti lihatuotteiden käytön vähentämistä suositellaan. Käytä punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita kohtuudella. Lihan voi korvata erilaisilla kasviproteiinin lähteillä. Liha kuitenkin sisältää esimerkiksi runsaasti rautaa ja sen syöminen voi olla hyödyllistä, jos on haasteita raudanpuutteen kanssa. Eläinkunnan tuotteiden sisältämä rauta imeytyy kasvikunnan tuotteiden rautaa paremmin.
Huolehdi luustosta D-vitamiinilla sekä kalsiumilla.
- kala.
- maitotuotteet.
- ravintorasvat, esim. margariini.
- tietyt sienet, esim. suppilovahvero ja kantarelli.
- maksa.
- mäti.
- kananmunan keltuainen.
- kalanmaksaöljy.
Ruokajuomaksi suositellaan vettä. Aterioilla voi nauttia myös lasillisen maitoa, piimää tai kasvijuomaa (kaura, soija manteli yms.). Vältä sokeroituja juomia ja alkoholijuomia. Teetä ja kahvia saa juoda kohtuudella.
Yritä olla syömättä puhdistettua viljaa ja lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita.
Uutissi Turust 12.5 -ei virallissi mut torellissi

Uutissi Turust. Uutispuristimena Vähä Heikkilä morjens. ooo Turun ratikan suunnittelu vaaj jatkuu ja jatkuu. Sevverran kuulin et maanpualustuksellisist syist
Uutissi Turust 5.5 -ei virallissi mut torellissi

Uutissi Turust. Uutislekkerinä Vähä Heikkilä morjens. ooo Lääkäreitten aika pakkaa menemä lomakkeiren täyttämiseen ja muuhun pyrokratian pyärittämiseen. Yks entinen
Mitä äidille lahjaksi viikon pääst?

❤️ Lämmin ja henkilökohtainen Itse kirjoitettu kirje tai kortti: Kerro, mitä arvostat hänessä. Aito, käsinkirjoitettu viesti koskettaa usein eniten. Valokuvakirja
Vapun vieton historia on monivaiheinen ja se ulottuu pitkälle keskiajalle asti.

1. Alkuperä: Pyhä Valpuri Vapun nimi juontaa juurensa 700-luvulla eläneeseen pyhään Valpuriin (Saint Walburga), joka oli englantilainen luostarinjohtaja Saksassa.
Tervetulo lounal Neste Lieto 19.5-25.5

MAANANTAI 19.5. Jauhelihakeitto L,G 9,00 Talon lihapullat L,G Sinappinen savulohikastike L,G Paprikahärkää L,G Ristikkoperunat L 11,50 Keittiöstä Naudan lehtipihvi
Helmen herkullinen ja raikas aamiainen

Aamiainen on tarjolla noutopäydästä joka päivä: Helmikahvila, Tuureporinkatu 11 puh. 0400 208 178 ARKISIN klo 6.30 – 10.00 ja