Viikon luontokuva -Pajusirkku

Kuva: Heikki Junnila

Pienehkö sirkku, jonka koiraalla mustavalkoinen pää ja ruosteenruskean- ja mustankirjava selkäpuoli. Naaras muistuttaa pikkusirkkua.

Pituus 13,5–15,5 cm, paino 15–24

Pesä sijaitsee maassa saramättäässä, pajupensaan juurella. Rakennettu korsista, vuorattu kuivilla heinillä, jouhilla, karvoilla ja muutamilla höyhenill

Pajusirkku munii toukokuussa 2–6 munaa. Pääasiassa naaras hautoo, haudonta-aika 11–15 vrk. Pesäpoikasaika 8–11 vrk. Poikaset lentokykyisiä muutamaa päivää myöhemmin. Melko usein toinen pesue (kesä–heinäkuussa.

Pesii koko maassa järvien ja jokien rannoilla kaislikoissa, ruoikoissa ja pajukoissa. Suomen pesimäkannaksi arvioitu 200.000–300.000 paria.

Lintu on yö- ja päivämuuttaja. Syysmuutto syys–lokakuussa, kevätmuutto maalis-huhtikuussa. Talvehtii Välimeren maissa ja satunnaisesti Suomessa.

Ravintona ovat selkärangattomat eläimet, siemenet, kasvinosa.

Pajusirkku on rauhoitettu.

Vanhin suomalainen rengastettu pajusirkku on ollut vähintään 8 vuotta, 5 kuukautta ja 22 päivää vanha.

 

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa