Föllärit palaavat Turkuun touko-kesäkuussa

 

Turun kaupunkipyörät eli Föli-fillarit, tuttavallisemmin föllärit, saapuvat takaisin kaupunkiin ennen kesää. Uuden järjestelmän toimittaa tanskalainen Donkey Republic. Pyöriä tulee 700 kappaletta ja pyöräasemia noin 70, joten järjestelmä laajenee huomattavasti aikaisemmasta. Pyörät tulevat aikaisempaan tapaan osaksi Fölin palvelukokonaisuutta.

Föllärin saa käyttöönsä sovelluksella

Fölläreiden käytön hinta riippuu käytettävästä ajasta. Pyörien käyttöoikeus sisältyy myös Fölin kausikortteihin. Pyörät ovat 7-vaihteisia käsijarrullisia ja alumiinirunkoisia polkupyöriä. Pyörien elektroninen rengaslukko avataan ja suljetaan älypuhelinsovelluksella, josta näkee myös vuokraukseen liittyvät tiedot.

-Vanhassa kaupunkipyöräjärjestelmässä asiakkaan piti kirjautua järjestelmän käyttäjäksi nettipalvelussa, jotta sai otettua pyörän käyttöönsä. Siitä oli vaivaa ja se oletettavasti nosti kynnystä kokeilla palvelua. Tämä, että föllärin saa käyttöönsä sovelluksella, on iso parannus entiseen ja uskon sen houkuttelevan uusia käyttäjiä kokeilemaan kaupunkipyöriä, iloitsee liikennepalvelupäällikkö Risto Peltonen.

Uusi kaupunkipyöräjärjestelmä sisältää sekä telineellisiä että virtuaalisia asemia. Turun keskusta-alueella asemaverkosto perustuu telineellisiin asemiin, ja keskustan ulkopuolella asemilla ei ole välttämättä mitään fyysisiä rakenteita vaan asemien sijainnin voi tarkistaa sovelluksesta.

Föllärikausi jatkuu lokakuulle

Föllärit saapuvat katukuvaan alustavasti touko-kesäkuun vaihteessa ja kaupunkipyöräilykausi kestää lokakuun loppuun asti. Muina vuosina kausi alkaa 1.4. ja loppuu 31.10. Turun kaupungilla on optio myös talvikaudesta, mutta sitä ei toistaiseksi käytetä.

Turun aiempi kaupunkipyöräpalvelu päättyi 30.9.2021. Päättymisen syynä olivat läpi sopimuskauden jatkuneet tekniset haasteet, joille ei ole löydetty ratkaisua. Järjestelmä myös osoittautui riittämättömän pieneksi. Uuden järjestelmän kilpailutus järjestettiin syksyllä 2021. Kaupunkiympäristölautakunta päätti asiasta 9.11.2021. Palveluntuottaja valittiin avoimella hankintamenettelyllä, jossa Donkey Republic oli ainoa tarjouksen tehnyt toimija. Sopimus on voimassa neljä vuotta.

Jokainen fölläri saa oman nimen

Fölläreitä on yhteensä 700 ja jokainen saa oman, uniikin nimen. Nimi lukee pyörän rungossa. Nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa pyörien nimeämiseen, sillä Föli ottaa vastaan nimiehdotuksia 3.4. saakka osoitteessa föli.fi/nimiföllärille. Haluaisitko sinä pyöräillä töihin föllärikaimallasi?

Lisätietoja:

  • Liikennepalvelupäällikkö Risto Peltonen, risto.peltonen@turku.fi, puh. 0407422617
  • Föli.fi/fillarit
  • Föli.fi/nimiföllärille

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa