Fölille jälleen voitto eurooppalaisessa BEST-tutkimuksessa

 

Turun seudun joukkoliikenne Föli pärjäsi erinomaisesti vuoden 2021 BEST-tutkimuksessa. Alueen asukkaat olivat tyytyväisempiä joukkoliikenteeseen kuin muilla tutkimukseen osallistuneilla kaupunkiseuduilla. Vastaajista 81 prosenttia oli tyytyväisiä Fölin joukkoliikenteeseen.

Kyselyyn osallistuivat myös Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Geneve, Bergen, Trondheim, Rotterdam, Reykjavik sekä Suomesta Helsingin seudun liikenne HSL ja Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse. Föli osallistui tutkimukseen toista kertaa. Myös vuonna 2020 kaupunkien välisessä vertailussa tuli ykkössija.

Tutkimuksessa kysytään vastaajien mielipidettä muun muassa joukkoliikennetarjonnasta, aikataulujen luotettavuudesta sekä tiedon löytämisen helppoudesta. Föli menestyi lähes kaikilla mittareilla muita tutkimukseen osallistuneita kaupunkiseutuja paremmin.

Erityisen korkeaa oli luotto aikatauluihin ja kokemus matkustusmukavuudesta. Myös lippujen hintoihin oltiin tyytyväisempiä kuin muualla.

– Tuloksissa näkyvät viime vuonna tehdyt uudistukset. Lähimaksamisen ansiosta matkan maksaminen on entistä helpompaa. Uudet sähköbussit puolestaan tuntuvat vaikuttaneen matkustusmukavuuteen, kertoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

BEST (Benchmarking in European Service of Public Transport) on eurooppalainen kyselytutkimus, jossa mitataan asukkaiden tyytyväisyyttä kotikaupunkinsa joukkoliikenteeseen. Föli-alueelta tutkimukseen osallistui 601 turkulaista vastaajaa.

Lisätietoa:

Joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte, sirpa.korte@turku.fi, 044 90 75 121

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa