Viikon turkulainen Osmo Ravantti

 

Pippuripihvistä ei luovuta
50 vuotta yrittäjänä on  hatunnoston arvoinen suoritus keneltä tahansa, aivan erityisesti kun tuon uran on tehnyt tunnetusti raskaalla ja kuluttavalla ravintola-alalla. Ravintoloitsija Osmo Ravantilla virtaa riittää ja siitä hyvästä hänet palkittiin äskettäin pidetyssä yrittäjägaalassa yrittäjien timanttiristillä.
Ravantin Helena -vaimonsa kanssa Martinmäkeen perustama Pippurimylly on ikoninen  paikka, jonka listalta ei koskaan voi poistaa talon pippuripihviä.  Pippurimylly oli Turun ensimmäinen ravintola, johon rakennettiin pizzauuni. Tuo erikoisuus muurattiin heti ravintolan avautuessa vuonna 1974.
Pippurimylly on säilynyt perheyrityksenä ja Ravantti Oy pyörittää nykyään kahdeksaa ravintolaa Turussa. Pippurimylly on tietysti ryppään kunnianarvoisa kantaisä ja klassikko, vanhin Turussa yhtäjaksoisesti samalla konseptilla toiminut ravintola.
Ihan paljasjalkainen turkulainen ei Osmo Ravantti ole.  Nuorena ympäri Eurooppaa liftaillut ja rahtilaivojen messikallena keittiökokemusta hankkinut taiteilijasielu rantautui Turkuun 1970-luvulla. Hän on kertonut jaksaneensa sen ansiosta, että  palavaa intoa ravintolahommiin on aina riittänyt.  ”Asiakasta pitää kuunnella. Jos asiakas ei ole tyytyväinen, työ menee hukkaan. Asiakas ei nimittäin ole väärässä”, todisti Ravantti gaalan tunnelmissa.
Kuva: Auran Aallot
Viikon turkulainen Heikki Pälve

Heikki Pälve on kippari Pihlmanin sukua Kun Turun kaupunginvaltuusto kokoontui järjestäytymisistuntoonsa, ei  Heikki Pälve enää istunut tutulla paikallaan. Hän kuuluu

Lue lisää

Viikon turkulainen Kalervo Väänänen

  Saaristomeri pelastuu Väänäsen opein Turun yliopiston rehtorina  kymnmenvuotisen uran tehnyt Kalervo Väänänen ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan eläköitymisensä jälkeen.

Lue lisää


Näytä kaikki yritykset