Viikon turkulainen – V-A Koskenniemi

Yksin oot sinä ihminen

Veikko Antero Koskenniemi oli niin palvottu runoilija, että hänelle putsattiin aikanaan hyllypaikkaa  samaan kansallisrunoilijoiden kunniagalleriaan, missä jo ennestään nököttivät Eino Leinon ja Aleksis Kiven pystit. Mutta niin vaan kävi, että aika ajoi VAK:n ohi, nykypolven runoratsastajat lähinnä pähähtelevät halveksivasti, mikäli tämän nuoren Turun Yliopiston professorin ja aikanaan ympärilleen suuren ihailijoiden piirin koonneen säeniekan nimi mainitaan.

Koskenniemestä voi ottaa opikseen sen, että taiteilijan ei kannattaisi liikaa sekaantua politiikkaan,vaikka vallanpitäjän vierellä saattaa olla hetken verran mukava poseeerata. Tätä saattaa nykyään pohdiskella yksi ja toinen selfieitä Kremlin saleissa itsestään ottanut.

Koskenniemen oppineisuus ja  osaaminen eivät paljon painaneet vaakakupissa silloin, kun ruvettiin muistelemaan, että Koskenniemi tuli lähteneeksi itsensä Göbbelsin organisoiman  Eurooppalaisen kirjailijaliiton varapuheenjohtajaksi. Ja kun vielä perinteinen loppusoinnullinen runomuotokin koki sotien jälkeen konkurssin, ei Koskenniemeä kotimaisen kirjallisuuden laitoksella paljon olla viime vuosikymmeninä noteerattu.

Se ei ole ihan reilua, sillä kyllähän Finlandia-hymnin sanojen kirjoittajalla jokin asema historiassa pitää olla. Ja emmehän me unohda, että ”sinun kaduillas koulutie olen unessa useasti” ja että lopulta: ”yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin”. 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa