Viikon turkulainen Tommi Kinnunen

 

Kinnunen ei ole ihan Päätalo
Kalle Päätalo oli suurimman osan elämästään tamperelainen, mutta Taivalkosken Jokijärven kasvattina hänet usein muistetaan. Toiselle Koillismaan miehelle, Tommi Kinnuselle on käynyt vähän samoin. Mies on täysturkulainen ja sellaisena toivottavasti myös pysyy, mutta syntymäpaikkansa ja tuotantonsa kautta häneen liitetään sitkeästi Kuusamoon.
Neljän tien risteyksen  maisemista lähtenyttä pian viisikymppistä kirjailijaa on käännetty jo yli 20 kielelle, palkintoja on ropsahdellut kahdesta Finlandia-ehdokkuudesta alkaen ja lukijatkin ovat tykänneet. Tuoreen tilaston mukaan Kinnusen  ”Ei kertonut katuvansa” oli vuoden 2021 lainatuin teos Suomen kirjastoissa. Päätaloa ja Kinnusta erottaa toisistaan se, että Kalle haaveili kauan, että voisi ryhtyä päätoimiseksi kirjailijaksi,Tommi puolestaan on kertonut, ettei suurin surminkaan halua luopua mielekkääksi kokemastaan opettajan työstä. Se tietysti tarkoittaa, että kirjoja syntyy usein yön tunteina, kun kokeet on tarkastettu ja puoliso ja jälkikasvu jo nukkuvat. Tommi Kinnunen on yksi niistä lahjakkuuksista, jotka saavat kiittää uransa urkenemisesta Turun ylioppilasteatteria. TYT:sta tuli Kinnuselle taiteellinen koti hänen muuttaessaan Turkuun. Aluksi hän oli mukana näyttelijänä, kokemuksen karttuessa siirtyi  ohjaamaan ja kirjoittamaan teatterille omia tekstejä. Kirjailijakaveri Joni Pyysalo lähetti yhden teksteistä kustantajalle ja loppu on niin sanotusti historiaa.
Kuva: WSOY/Joonas Brandt

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa