Viikon Turkulainen Tiina Lindfors

 

Tiina ei hukkaa aikaa hömppään

Siitä, että Turku on kansainvälisestikin korkeatasoinen tanssitaiteen kaupunki, saamme tietysti kiittää moniakin palavasieluisia alan ammattilaisia ja harrastajia. Yhtä nimeä ei kuitenkaan voi missään listauksessa ohittaa. Kun Tiina Lindfors yhdessä Eeva Soinin ja Lasse Sairelan kanssa perusti vuonna 1989 Tanssiteatteri Erin, alkoi turkulaisessa tanssissa aivan uusi kausi. Lindfors on tehnyt Erille yli puolensataa koreografiaa ja esiintynyt kolmessakymmenessä maassa. Viimeistään tasavallan presidentin vuonna 2022 myönnetty Pro Finlandia -mitali kertoi, että Lindfors kuuluu suomalaisen tanssin korkeimpaan eliittiin. 

Tiina on kulttuuripersoona, jolle löyhä viihde, some -seikkailut ja telkkarin tuijotus ovat kauhistus. Hän on sanonut, että  hänellä  on niin paljon lukemattomia kirjoja ja  näkemätöntä taidetta, että ei aio mädättää aivojaan turruttavalla hömpällä. 

Tiina Lindfors ei ole ollut vain tanssin puolestapuhuja. Hän on antanut paljon aikaansa esiintyessään seksuaalivähemmistöjen puolestapuhujana, itsekin sellaiseen kuuluvana. 

Tiina ei ole Lindforsin perheen ainoa taiteellisesti lahjakas vesa. Hänen sisarensa Pirjo Lindfors on arvostettu valokuvaaja ja Luonnonvalokuvaajat -järjestön puheenjohtajakin.  

Kuva: Tanssiteatteri ERI

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa