Viikon turkulainen Tami Tamminen

 

Aurinkokuningas Auran rannoilta
Juhani Tamminen ei jätä kylmäksi. Heidegenillä vuonna 1950 syntynyt Tami  on epätyypillinen turkulainen sikäli, että ei piilota kynttiläänsä vakan alle. Urheilusaavutusten perusteella hänellä ei ole siihen syytäkään, miehen CV on Linnankadun mittainen.
Aktiiviurallaan Tami viilteli jäätä Turun lisäksi muun muassa Helsingin, Phoenexin, Sveitsin ja Japanin kaukaloissa. Ainoan Suomen mestaruutensa perustepsiläinen yllättävää kyllä voitti HIFK:n paidassa. Maajoukkueessa  Tamminen takoi 105 tehopistettä 227 ottelussa.
Valmentajana Tami on ollut iso persoona. Helsingin Sanomien Juhani Syvänen tuli antaneeksi miehelle sen kuvaavimman lempinimen, kun Tami monen yllätykseksi johti Ranskan maajoukkueen MM-kisojen puolivälieriin vuonna 1985. Aurinkokuningas oli syntynyt.
Tamin pelaajataitoja muisteltaessa kuvaillaan usein hänen teknistä taitavuuttaan, vähemmän korostetaan nuorena hankittua kovaa kuntopohjaa. Sitä kertyi luonnonjäillä. Perheen kesämökki  sijaitsi Hirvensalossa, sieltä Tami hyppäsi Kulhonsaaren ympäri kiertäneelle perusbaanalleen. Joskus hän saattoi pysähtyä vippailemaan kiekkoa  vastarannalle kenttänsä jäädyttäneiden pikkupoikien kanssa.
Satavan lossikuskina ja sittemmin siltavahtina toimineen Lautta-Villen pojan Hannu Virtasen suurin aarre olivat Tamin lahjoittamat pelihanskat, joiden ainakin melkein varmasti vakuutettiin nähneen maajoulkkuepelejäkin.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa