Viikon turkulainen Reima Salonen

 

Salonen, reima kävelijä ja kova kalamies. 

Münchenissä tavoitellaan taas turkulaista urheiluhistoriaa, Euroopan mestaruutta jahdataan Turun seudulle ainakin moukarihäkistä ja seiväshyppypaikalta.  Perinteitä on. Yksi onnistujista oli Turun Weikkoja edustanut Reima Salonen, joka  tasan neljä vuosikymmentä sitten toi Suomen värit ensimmäisenä maaliviivalle 50 kilometrin raastavan kävelytaipaleen jälkeen. Laji on niin ankara ja jopa kilpailijoiden terveyttä vaarantava, että nyttemmin on matkaa arvokisoissa lyhennetty 35 kilometriin. Liedon Ilmaristen koulun iliikunnanopettaja ja ankara valmentaja-appiukko Klaus Peurla piiskasi suojattiaan kovaan harjoitteluun. Valmennushommiin päätyi sittemmin Reimakin, hänen osaamistaan on aiemmin hyödyntänyt Münchenissä  pistesijan tuntumaan kamppaillut Aleksi Ojala.
Reima Salonen oli kova kävelijä, mutta kalamiehenä ehkä vieläkin kovempi.  Mies on kalastaja jo kolmannessa polvessa. Saalista on Uudenkaupungin vesiltä noussut siihen malliin, että osaaminen on palkittu Pro Kala -palkinnollakin, joka annetaan taidoista kotimaiseen kalaan perustuvan ruuan tuottajana.
Kuva: Urheilumuseo/Pentti Pekkala

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa