Viikon turkulainen – Matti Salminen

Kuningasroolien basso syntyi Martin raunioille

 

Stålarminkatu 39:ssa pidetyissä ristiäisissä ei heinäkuussa juotu kahvia, tuo juoma kuului vielä ankaran säännöstelyn piiriin. Sota oli takana ja moni kohta Martinmäestä vielä raunioina. Poliittisesti aika oli kuumaa. Vallankumous oli lähellä, ainakin jos sitä kysyttiin Turun telakan kovimmilta kommunisteilta. Siihen joukkoon kuului vastasyntyneen isäkin. Poikavauva sai nimekseen Matti, sukunimi on Salminen.

Kun Matti alkoi Maire-äitinsä kannustamana harrastaa musiikkia, ei isäukko Heikki ilahtunut. Hän piti kaikenmoista laulun lurittelua turhana hömpötyksenä. Erityisen karsaasti hän katsoi sitä, että oppaana laulutaiteen polulle oli Aune Kuparinen, sotilaskotiyhdistyksessä toiminut ja muutenkin maanpuolustushenkinen Turun Työväen Lapsikuoron johtaja, jonka Eino-puoliso oli Laivaston soittokunnan kapellimestari. Heikille oli rankkaa se, että poika lauloi vappuisin kuorossa Urheilupuistossa sosiaalidemokraattien juhlassa, vaikka isä kuunteli puheita Kupittaalla, punaisempien punalippujen alla. Heikin mielestä pojan olisi pitänyt keskittyä ”oikeaan” ammattiin, mutta kummoistakaan puuseppää Matista ei tullut.

Loistelias basso ja maailmanluokan oopperan kuningasroolien tulkki tuli. Tuli myös Laivaston soittokunnan solisti moniin komeisiin kesäkonsertteihin. Menestyksen myötä isän asenne pehmeni ja isän ja pojan välit olivat lopulta vallan mainiot.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa