Viikon turkulainen Matti ja Teppo

Hellahuoneen kultakurkut

19 neliön hellahuoneessa Stålarminkadulla asustelivat 1940-luvun lopulla myös valuri Teuvo Ruohonen ja hänen sairaala-apulaisvaimonsa Linnea. Nurkassa olleella valurautaliedellä laitettiin sapuskat, yöksi kiskottiin sivustavedettävästä hetekasta nukkumapaikkoja. Tila ei loppunut kesken, vaikka  perheeseen putkahti lyhyessä ajassa kolmen pojan verran lisäystä. Poikien nimet olivat vanhimmasta nuorimpaan Seppo, Teppo ja Matti. Ahdastako? Ei toki, lisäansion saamiseksi otettiin toisinaan asuntoon kuudenneksi pyöräksi alivuokralainen, joku telakalla työuraansa aloitteleva niittarioppilas. Olihan se toki juhlaa, kun lopulta saatiin rahaa sen verran kokoon, että pystyttiin ankara asuntovelka niskalle ottaen hommaamaan kerrostaloasunto Betaniankadulta.
Martin kaupunginosan lapset ja nuoret harrastivat  ahkerasti urheilua. Ruohosenkin  veljekset osoittauttuivat lahjakkaiksi palloilijoiksi. Varsinkin Teppo oli vikkelä ja taidokas: hän löylytti tekniikkakilpailuissa muun muassa pelikaverinsa Timo Nummelinin. Murrosiän jälkeen oli veljesten kuitenkin päätettävä, keskittyisivätkö urheiluun vai toiseen suuren kiinnostuksen kohteeseen, musiikkiin. Teppo ja pikkuveli valitsivat musiikin. He ovat sittemmin esiintyneet yhdessä. Pikkuveli Matin  nimi mainitaan jostain syystä levynkansissa ennen Teppoa.
Olette ehkä kuulleet joitakin heidän esityksiään?

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa