Viikon turkulainen Markku Veijalainen

Markku Mape Veijalainen on kaimansa Markku Heikkilän vieraana Vanhalla Suurtorilla pidettävän Booktori -tapahtuman ohjelmalavalla  lauantaina 13.7.2024 klo 14.

Mape on uusturkulainen

Turku on saanut taas uutta positiivista virtaa ”maaltamuuton”myötä, kun perihämeenlinnalainen Markku ”Mape” Veijalainen on Anne-puolisonsa kanssa hankkinut kakkosasunnon Kakolanmäeltä ja ia osallistuu sieltä käsin lastenlasten ukin hommiin. Mapen kuuluisuus on perua jo 1960-luvulta, jolloin hän pääsi omaksikin yllätyksekseen vielä alaikäisenä juontamaan radion nuorisomusiikkiohjelmia. Tuttavuudet Hämeenlinnan pop -ikonien Irwinin, Vexi Salmen, Fredi Siitosen, Kuju Hyttisen ja kumppanien kanssa syvenivät, vaikka mies on omien sanojensa mukaan täytsin laulutaidoton.

Radiosta tie vei lehtiin, muun muassa Apuun, Introon ja Katsoon sekä televisoon, jonka ohjelmien kautta poikamaiset kasvot tulivat tutuksi koko kansalle. Unohtumattomiin vetoihin kuului heittäytyminen Ohimennen -ohjelmassa Sonnnyksi ja Cheriksi yhdessä Jyrki Hämäläisen kanssa. YouTubesta tuo parodia tietysti yhä löytyy. 1980-luvulla Veijalainen heittäytyi paikallisradiopioneeriksi ja oli uuden Radio ykkösen toimitusjohtajana ja päätoimittajana kymmenkunta  vuotta. 1947 syntyneen Veijalaisen eläkepäiviin kuuluu yhä radiota; hän juontaa tänä kesänä Radio Nostalgiassa 60-lukuun keskittyvää musiikkiohjelmaa.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa