Viikon turkulainen Maija Perho

 

Maija Perho on presidentintekijä

Vuonna 1968 opiskelija Maija Perho tienasi opintorahaa tarjoilemalla Turun yliopiston ylioppilaskunnan ravintolassa, kunnassa niin kuin silloin sanottiin.  Maija oli aktiivinen ylioppilaspolitiikassa ihan sukuperintönsäkin takia, isäukko Heikki Perho oli Loimaan seudun merkittävimpiä kokoomusvaikuttajia ja tuleva kansanedustaja. Maijan huomio kiinnittyi eräässä pöydässä istuskelleeseen oikeustieteen opiskelijaan, joka oli jollain tavalla tuttavan näköinen, mutta ei politiikan kautta: missään puolueriennoissa tätä kaveria ei oltu nähty. Maija päätti tehdä pikkuisen jäynän. Hän kävi ottamassa kaverilta oluttilauksen ja toi tuopin kanssa samalla tarjottimella tämän pöytään liittymispaperit Akateemiseen Kansallisseuraan, kokoomuksen opiskelijajärjestöön. Paperit siirtyivät nuorukaisen taskuun ja palutuivat sitten täytettyinä. Oluttuopin ja liittymispaperit saanut mies oli nimeltään Sauli Niinistö. Jäsenyyden ottamista avitti se, että Niinistö oli hiljattain avannut Prahan kevään myötä tulevaisuudentoivonsa menettäneitä tsekkipopiskelijoita .

Maija Perhosta tuli kansanedustaja, Lipposen kakkoshallituksen sosiaali-ja terveysministeri ja kokoomuksen puoluesihteeri. Kokoomuksen piirihallituksen puheenjohtajana hän toimi vuoteen 1992 asti. Kun hän jätti paikkansa, sen otti samainen oluttuopin ostaja Niinistö. Vuotta myöhemmin Perho haastoi Pertti Sallolaisen kokoomuksen puheenjohtajavaalissa, mutta ei ihan onnistunut. Vuotta myöhemmin Salolainen sitten luopui. Hänen paikkaansa ei ottanut Perho, vaan taas se samainen Niinistö.  Loppu on, niin kuin on tapana sanoa, historiaa.

Kuva: Kansallinen Senioriliitto

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa