Viikon turkulainen Li Andersson

 

Pieni eläin pärjää kyllä
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tulee taiteilijaperheestä. Hänen isänsä on Jan Erik Andersson, kuvataiteilija, jonka tekemät Turun linnan tonttu ja Valpuri Innamaa lyövät kättä Teatterisillalla ja punainen metallikatiska kunnioittaa Pehr Kalmin muistoa Piispankadun varressa.
Eduskuntavaaleissa Li Andersson sai arvonnassa numerokseen melkein ”pedon luvun” 66, mikä ei estänyt varsinaissuomalaisia antamasta laajaa luottamusta. 18 000 ääntä on massiivinen potti ja oikeuttaa koko maan ääniharavalistalla kuudennelle sijalle. Todennäköinen tuleva pääministeri Petteri Orpo sai tyytyä pienempään saaliiseen. Henkilökohtainen menestys ei lohduttanut, kun puolue menetti viisi paikkaa. Vaali-iltana Anderson laukaisi poliittiseen historiaan jäävän kommentin, kun totesi, että kauniisti sanottuna hatuttaa kuin pientä eläintä. Li ei maininnut, mikä eläin oli kysymyksessä. Tunnetun sanonnan mukaan se voisi olla orava, jota hatuttaa, kun käpy on jäässä.
Li Anderssonin ei kannattane olla loputtoman kauaa kallella kypärin. Suuri kansansuosio, sopiva koulutuksellinen pohja, kokemus ministerinä ja hyvät esiintymistaidot taannevat sen, että tälle oravalle kyllä löytyy jatkossa paljon sellaisiakin oksia, joilla käpy ei ole jäässä. Voihan se olla, että vielä nuorelle vasemmistopoliitikolle on joskus kaukaisessa tulevaisuudessa hyötyä siitäkin, että tuli opiskeltua Åbo Akademissa Venäjän kieltä ja kulttuuria.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa