Viikon turkulainen Jarkko Nieminen

 

Tennisässä Jarkko Nieminen – Davis Cupin kapteeni 
Matti Hangasluoman tenniskoulussa Impivaarassa treenannut Aurajoen lukion oppilas Jarkko Nieminen sopii viikon turkulaiseksi vallan mainiosti siksi, että kapteeninsa Jarkon johdolla Suomi eteni juuri Davis Cupissa kahdeksan parhaan maan joukkoon. Se on temppu, joka urheilun arvostusten maailmassa vertautuu vallan hyvin vaikkapa välieriin jalkapallon MM-kisoissa.
Jarkon tennisura alkoi 1980-luvun alussa, kun poika paukutteli pehmytpalloa Maskussa sijainneen kotitalon seinään. Vuosien harjoituksella vasenkätisen Jarkon kierteinen kämmenlyönti kehittyi aseeksi, jota pelonsekaisesti kunnioittivat kaikki tennismaailman suuruudet Roger Federeristä ja Rafael Nadalista alkaen.
 Pääsy kapteenina Davis Cupin lopputurnaukseen on komeaa jatkoa Jarkon uralle. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka voitti ATP-turnauksen ja tähän asti korkeimmalle ATP-rankingissa yltänyt suomalainen. Kirjoitetaan tähän asti, jotta Emil Ruusuvuorelle tulisi lisääpaineita. Jarkko säilyi rankingissa sadan parhaan pelaajan joukossa huikeat 13 kautta, vastaavaan on nykypelaajista yltänyt vain muutama.
Suomen urheilun Hall of Fameen tämän vuoden alussa nostetulla Jarkolla on urheilu  verissä. Nuoruudessa loimunnut salibandy-kipinä puhallettiin uuteen hehkuun tennisuran päätyttyä ja Jarkko pelasi pari kautta ammattilaisena tamperelaisseura Classicin riveissä. Sitä ei viikon turkulaiselle katsota kauneusvirheeksi.
Kuva: Suomen Tennisliitto

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa