Viikon turkulainen Henrik Jansson

 

Kansallispuistojen isäntä

Suomessa on 41 kansallispuistoa. Niissä vierailee virkistäytymässä ja mielerauhaa saamassa vuosittain yli neljä miljoonaa kävijää. Kansallispuistojen isäntä asuu Vehmaalla ja pitää toimistoa Läntiselläkadulla Turussa. Hän on Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson,  jonka tehtävänä on vastata Metsähallituksen luontopalveluista. Niihin kuluu suurin osa Suomen suojelualueverkostosta Natura 2000 -alueista, kansallispuistoista ja luonnonpuistoista valtion retkeilyalueisiin ja laajoihin Lapin erämaa-alueisiin. Turkulaisille tutuimpia näistä kohteista ovat Saaristomeren, Teijon ja Kurjenrahkan kansallispuistot. Kurjenrahkahan on aivan turkulaisten etupihalla, sen luontoon pääsee tutustumaan kätevästi Fölillä. Henrik Jansson kertoo, että kansallispuistojen ylläpitäminen ei ole yhteiskunnalle tuottamaton rahareikä. Puistojen työllisyysvaikutukset ovat merkittävät ja niiden vaikutus kansanterveyteen on jopa ällistyttävä.
Kansallispuistot työllistävät suoraan 800 henkilöä vuosittain, epäsuorasti työllistetään 2500 ihmistä lisää. Puistojen vuosittainen kävijämäärä on ylittänyt 4 miljoonaa. Kun kävijöiltä itseltään on kysytty, millaisia rahassa mitattavia terveydellisiä etuja  heille mielestään on koitunut luonnossa liikkumisesta, on yhteissummaksi saatu huikeat 850 miljoonaa euroa. Luontoelämysten terveysvaikutuksia on tutkittu laajasti. Niiden merkitys stressin, sydän-ja verisuonitautien sekä mielenterveyden ongelmien ehkäisyssä ja hoidossa on kiistaton. Liikkumattomuus on yksi suurimpia terveysuhkia, sitä vastaan toimimalla voidaan saavuttaa miljardiluokan vuosittaisia säästöjä.

Kuva: Rabbit Visuals/Tara Jaakkola

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa