Viikon turkulainen Helka Hiisku

Helka Hiisku oli kynänkäyttäjä myös lottana toimiessaan.

Balladirunoilija Helka Hiisku

Yhtä vaikeaa kuin on kirjoittaa Ruohosen veljeksistä vain yksi kerrallaan, on esitellä joku kirjallisesti lahjakkaista Hiiskun sisaruksista muita siskoja kuvailematta. Mutta niin vaan poimitaan viikon turkulaiseksi Helka Hiisku, yksi V.A.Koskenniemen kirjallisen piirin keskeisistä hahmoista, runoilija, toimittaja ja laaja-alainen kulttuuripersoona.  Helka Hiisku julkaisi vain kaksi runokokoelmaa, vasta toimittuaan pitkään journalistina. Esikoiskokoelma Muuttolintu ilmestyi vuonna 1946, kokoelma Karannut tuli kaksi vuotta myöhemmin.  Professori Kerttu Saarenheimo on kuvaillut Helka Hiiskua runoilijana balladirunouden taitajaksi, jonka muotoaisti ja laaja kulttuuripohja tunnustettiin siitä huolimatta, että perinteinen mitallinen runo oli jäämässä sodan jälkeisissä myrskyissä tappiolle. Moni turkulainen muistaa Helka Hiiskun myös opettajanaTurun tyttölyseosta eli ”Nunnalasta”. Niin, ne muut siskot : Aune (1902–1978) ja  Kyllikki (1905–1966) ja olivat hekin  kirjoittamiselle, kirjallisuudelle ja suomen kielelle elämänsä omistaneita hahmoja , vaikka vuonna 1912 syntynyt ja 1962 kuollut pikkusisko Helka on jäänyt kirkkaimpana kirjallisuuden historiaan.  Naimattomien sisarten elämää kantoi kynä: he toimivat kirjailijoina, toimittajina, kääntäjinä ja opettajina Turussa.

Kuva: geni.com

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa