Viikon turkulainen Ensio Laine

 

Viimeinen kunnon kommunisti

Enska Laineen kannalta oli lohdullista,  että hän jatkoi matkaansa luonnon kiertokulussa ennen kuin joutui näkemään ihan viimeisintä näytöstä siinä tragediassa, mikä  hänen ihanneyhteiskuntana pitämässään itäisessä naapurissa lopulta näyteltiin.  Vallankumousintoilijoiden perustama valtiomalli hylättiin, mutta siitä jätettiin jäljelle huonoimmat puolet, kuten vapauksien kieltäminen.  Kurjuuteen lisättiin vielä kapitalisimin  ihmisvihamielisimmät piirteet, suoranaisella mafiameiningillä maustettuna. Viimeisimpänä kauheutena on nähty verinen hyökkäys väljemmästä elämästä haaveilleen naapurin kimppuun.

Enska ei uskossaan horjunut, hän oli aatteen mies. Poliittiset vastustajatkin myönsivät, että jos kaikki kommunistit olisivat olleet Enskan kaltaisia, olisi bolsevikkien yhteiskuntakokeilu saattanut onnistuakin. Vaatimattomaan elämään tyytyneen, tinkimättömän ja opettamallaan tavalla eläneen erittäin ansioituneen raittius- ja urheilumiehen luonnetta kuvaa esimerkiksi se, että vaikka Enska oli alkuperäiseltä ammatiltaan autosähköasentaja, hän ei koskaan hankkinut itselleen ajokorttia. Viime päivinä on surtu Ilkka Kanervan poismenoa, Iken ennätystä Turun kaupunginvaltuuston pitkäaikaisimpana jäsenenä tuskin kukaan koskaan pystyy lyömään. Helposti ei pääse kukaan Ensio Laineenkaan lukemiin.  ”Viimeiseksi kunnon kommunistiksi” luonnehdittu Raunistulan kasvatti ehti palvella kotikaupunkiaan valtuutettuna 46 vuoden ajan. Valtiopäiväneuvos Ensio Laine kuoli 93 -vuotiaana heinäkuussa 2021.

Kuva: Kansan Uutiset

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa