Viikon turkulainen Daniel Ståhl

 

Kiekkojätti kasvoi siskonmakkarasopalla
Turust.fi sivusto ei noudata sitä ikivanhaa vaatimusta, että ollakseen oikea turkulainen pitää olla Heidekenillä syntynyt ja jäälautalta Aurajokeen lapsuuden leikeissä pudonnut. Meille riittää hyvin se, että on tuonut turkulaisuutta myönteisesti esille ja pudottelee puheenpartensa turkulaisella nuotilla. Jälleen kerran maailman parhaaksi kiekonheittäjäksi sukeutunut Daniel Ståhl täyttää nuo kriteerit vallan mainiosti, vaikka kantaakin Ruotsin passia.  Danielin mummi Leila Laakso, joka kasvatti tyttärenpoikaansa Turussa karjalanpiirakoilla  ja siskonmakkarasopalla, saa taas olla tyytyväinen.  Kasvatus onnistui hyvin, sillä Daniel on nykyään 202 senttiä pitkä ja painaa 155 kiloa.
 Tarvittiin Danielin kasvuun hyvät geenitkin. Ne tulevat äidin, Taina Stählin (s. Laakson) puolelta, joka parhaina urheiluvuosinaan ylsi SM-pronssille kuulantyönnössä Turun Toverien paidassa.  Suorituksen arvoa nostaa se, että Taina oli mitalin pukatessaan vain 16-vuotias. Kuula lensi 11,68 metriä. Poika Daniel on paiskannut miesten kuulaa kahdeksan metriä pidemmälle.
Turkulaisia lämmittää erityisesti se, että Daniel hallitsee suomen kielen puutteelisesti, mutta Turun murre soljuu täydellisellä korostuksella. Kuinkahan suuri saari Airistolta pitäisi Danielille lahjoittaa, että hän suostuisi kaksoiskansalaisuuteen ja kiskoisi TuTon edustusasun ylleen?
Kuva:AFP

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa