Vapaa-ajan vinkkejä pääsiäisen viettoon

 

Pääsiäisenä löytyy tekemistä moneen makuun. TFO konsertoi Tuomiokirkossa, museoissa on useita pääsiäistapahtumia ja uimahallit kutsuvat liikkumaan.

Pitkäperjantain konsertti johdattelee pääsiäistunnelmaan

Turun filharmonisen orkesterin pääsiäiskonsertissa perjantaina 15.4. klo 18 Turun tuomiokirkossa kuullaan Giacomo Puccinin Messa di Gloria ja Arvo Pärtin Trisagion. Puccini tunnetaan yhtenä rakastetuimmista oopperasäveltäjistä, ja myös messuun on päässyt oopperallisia vaikutteita. Teos on värikäs, eloisa ja täynnä musiikillisia yllätyksiä. Virolainen kapellimestarilegenda Tõnu Kaljuste on johtanut TFO:ta edellisen kerran 2004 ja tekee nyt odotetun paluun orkesterin edessä. Messun tulkitsevat taiturit Joska Lehtinen, tenori ja Arttu Kataja, baritoni sekä kuorot Chorus Cathedralis Aboensis ja Turun konservatorion kamarikuoro.

Kuralan Kylämäessä valmistellaan pääsiäistä

Kylämäessä pääsiäiseen valmistaudutaan hyvissä ajoin jo 8.–10.4. Iso-Kohmon tuvassa keitetään mämmiä ja salia koristellaan pajunkissoin ja hiirenkorvin. Kokeiluverstaalla koristellaan pääsiäismunia perinteisellä vahatekniikalla lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16.

Pääsiäisviikonloppuna museokierrokselle Aurajoen molemmin puolin!

Apteekkimuseon ja Qwenselin talon pääsiäisopastuksilla kerrotaan mitä kuului säätyläisten kevääseen talossa asuneen lääketieteen professori Pippingin perheen aikana ja sisäpihalta löytyy aapiskukon tehtäviä lapsille.

Matkalla Biologisen museon suosittuun Kappas kakkaa! -näyttelyyn kannattaa poiketa myös WAMiin, jossa on esillä mielenkiintoiset Pekka ja Teija Isorättyän sekä Anu Tuomen näyttelyt, ja WAMx:ssä Tiio Suorsan näyttely. Yleisöopastukselle voi osallistua sunnuntaina klo 14.

Jos Turun linna Vanitas-näyttely on vielä näkemättä, niin nyt vielä ehtii. Samalla voi myös osallistua klo 15 alkaville näyttelyopastukselle. Klo 12.15 ja 16.30 lähtevillä Turun linnan arkea ja juhlaa -kierroksilla tutuksi tulee puolestaan linna keskiaikainen elämä ja renessanssihovin loisto.

Huom. Museot ovat suljettu pitkäperjantaina 15.4. ja toisena pääsiäispäivänä 18.4.

· turku.fi/pääsiäinenmuseoissa

Uimaan ja salille!

Uimahallit ovat kiinni pitkäperjantaina ja toisena pääsiäispäivänä. Tervetuloa uimaan ja kuntosalille Impivaaran uimahalliin lauantaina 16.4. ja sunnuntaina 17.4. normaalisti klo 9–17. Petreliuksen uimahalli on avoinna lauantaina ja sunnuntaina normaalisti klo 10–14.30, myös naisten ja miesten vuorot järjestetään normaalisti lauantaina ja sunnuntaina.

· turku.fi/uimahallit

Lasten liikunnan ihmemaa on suljettu sunnuntaina 17.4.

· turku.fi/ihmemaa

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Ajankohtainen tieto löytyy toimijoiden verkkosivulta.

***

Lisätiedot

· Turun filharmoninen orkesteri: Paula Kahtola, p. 044 907 2091
· Museoiden pääsiäinen / Turun museokeskus: Hanna-Sanni Lähdeniemi, puh. 044 907 2911.
· Liikuntapalvelut: Päivi Mecklin, p. 050 5546218

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa