Turun Itäharjulle aukeaa Ukrainan sotaa paenneille avustuspiste – avustustarvikkeita voi tuoda maanantaista alkaen

Turun avustuspisteeseen voi tuoda muun muassa hygieniatarvikkeita. Kuvituskuva. Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Avustuspistettä ovat avaamassa yhteistyössä Turun kaupunki, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä SPR. Ukrainalaisille piste avautuu 4. huhtikuuta.

 

Turussa aletaan kerätä materiaalista apua Ukrainan sotaa paenneiden auttamiseksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Turun kaupungin ja Punaisen Ristin yhteisessä Avustuspisteessä.

Avustuspiste avautuu maanantaina Itäharjulle osoitteeseen Rautakatu 10. Lahjoituksia voi tuoda Avustuspisteeseen maanantaisin kello 9–18 ja tiistaisin kello 10–14. Avustuspisteeseen on sisäänkäynti Ilmarisenkadun puolelta.

Lahjoituksena otetaan vastaan muun muassa hygienitarvikkeita, vaippoja, keittiötarvikkeita ja kuivaruokaa, kertovat avustuspistettä avaavat tahot tiedotteessaan.

– Jotta lahjoituksia voidaan antaa eteenpäin tarvitsijoille, on tärkeää, että ne ovat hyväkuntoisia ja puhtaita. Vaatelahjoituksia ei tällä hetkellä voida ottaa vastaan. Tilanteen muuttuessa siitä kerrotaan Avustuspisteen verkkosivuilla, muistuttavat avustustahot.

Lahjoittamisesta voi kysyä tarkemmin sähköpostitse avustuspisteturku@evl.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse 040 341 7600. Puhelinnumero vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Tarkemmat tiedot lahjoitustilanteesta osoitteesta avustuspisteturku.fi (siirryt toiseen palveluun).

Pakolaisia autetaan yhteistyössä

Varsinais-Suomen alueelle on tullut noin 2 100 tilapäiseen suojeluun hakeutunutta Ukrainan sotaa paennutta, heistä suurin osa asuu yksityismajoituksessa. Tulijat ovat pääosin naisia ja lapsia. Majoitus järjestetään SPR:n kautta tai yksityismajoituksena.

Varsinais-Suomeen ja Turkuun 90 vuorokauden oleskeluluvalla tulleiden ukrainalaisten määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

Pakolaisille järjestetään hätämajoitusta ja muita akuutteja sosiaalipalveluja, henkistä tukea ja kriisityötä. Tilannetta hoidetaan kokonaisuudessaan yhteistyössä SPR:n seurakuntien, kolmannen sektorin sekä muiden kuntien kanssa, kerrotaan tiedotteessa.

Turussa maanantaina avautuvan keräyspisteen lisäksi valmistelussa on ukrainankielinen neuvontapiste. Ukrainan passi käy Fölissä bussilippuna.

Materiaalista apua tarvitseville ukrainalaisille Avustuspiste on avoinna tiistaisin kello 14–18 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–15. Apua voi hakea maanantaista 4. huhtikuuta alkaen.

TARJA HILTUNEN

YLE

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa