Turku haluaa tukea kaikenikäisten hyvinvointia ja on valmistanut kansallisen kaupunkipuiston Aurajokilaakson alueesta kaupunkiretkeilykartan.

Turku haluaa tukea kaikenikäisten hyvinvointia ja on valmistanut kansallisen kaupunkipuiston Aurajokilaakson alueesta kaupunkiretkeilykartan. Kartta esittelee alueen rikasta kulttuuria ja monipuolista luontoa. 
Kansallisen kaupunkipuiston uusi kaupunkiretkeilykartta houkuttelee tutustumaan turkulaisten ainutlaatuiseen lähiympäristöön. Kartta esittelee Aurajokilaakson reitin varrella olevat luonto- ja kulttuurikohteet. Luonnossa riittää ihmeteltävää kevään kirsikkapuiden kukkaloistosta loppusyksyn taimenten hyppimiseen kosken matalikoissa. Kesäöinä on hyvä mahdollisuus bongata lepakoita ja huumaantua niittyjen ja ketojen tuoksuista. Halistenkoski on nähtävyys kaikkina vuodenaikoina, samoin Kuralan Kylämäessä pääsee sukeltamaan aitoon maalaisidylliin läpi vuoden. Historiaa Auranlaakso tarjoaa muinaisen Turun raunioista vesilaitosmuseoon ja kaikkea siltä väliltä.
Turun ja Suomen historian lähteillä

Aurajokilaaksossa pääset tutustumaan Turkuun
Suomen vanhimpana kaupunkina ja merkittävänä Itämeren rannikkokaupunkina. Jokivarren yläjuoksun reitti kaikki kohteet kiertäen on pituudeltaan noin kymmenen kilometriä.

Talvella Halistenkoskella voi bongata saukon lumijäljet tai ihastella talvehtivaa koskikaraa. Kutemaan nousevia taimenia pääsee näkemään kosken matalikoissa varsinkin loppusyksyllä

 

Tutustu karttaan verkossa

Ympäristöministeriö on myöntänyt Koroisten reittiosuuden valaistukselle rahoitusta kansallisten kaupunkipuistojen
harkinnanvaraisista kunnostus‐ ja kehittämisavustuksista 2020. 

Lisätiedot:
– infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin, puh. 050 324 2506
– suunnittelija Samuli Saarinen, puh. 044 907 4061
– erityisasiantuntija Minna Lainio-Peltola, puh. 040 178 8926

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa