Tiesitkö nämä punaviinin 6 terveyshyötyä?

 

Punaviinin terveyshöydyistä on uutisoitu jo kauan. Useimmat tietävät parin punaviinilasillisen tekevän hyvää sydämelle, mutta kuinkahan moni on kuullut, että se torjuu myös flunssaa ja alentaa kolesterolia?

Health Today listasi nämä kuusi keinoa, joilla punaviinin juominen tekee hyvää terveydelle.

1. Alentaa kolesterolia

Runsaskuituiset Tempranillo-rypäleet, joita käytetään tiettyjen punaviinien valmistuksessa, voivat merkittävästi vaikuttaa kolesteroliarvoihin, kertoo espanjalaisessa Universidad Complutense de Madrid -yliopistossa tehty tutkimus.

Tutkimukseen osallistuneet terveet ihmiset söivät samaa punaisista Tempranillo-rypäleistä löytyvää ravintolisää. Tulosten mukaan näiden ihmisten huonon kolesterolin määrä aleni yhdeksällä prosentilla. Lisäksi ihmisillä, jotka kärsivät jo valmiiksi korkeasta kolesterolista, huonon kolesterolin määrä aleni 12 prosentilla.

2. Suojaa sydäntä

Huonon kolesterolin vähentämisen lisäksi punaviinin sisältämät, polyfenoli-nimiset antioksidantit auttavat pitämään verisuonet joustavina ja vähentävät veritukosten määrää.

Asiantuntijoiden mukaan kyseiset antioksidantit ovat lähes yhtä toimivia kuin aspiriini. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että runsas alkoholinkäyttö vahingoittaa sydäntä, eli kohtuus kaikessa!

3. Kontrolloi verensokeria

Punaisten viinirypäleiden kuoressa on runsaasti luonnollista yhdistettä nimeltä resveratroli. Yhdisteestä voi olla apua diabeetikoille verensokerin säätelyssä, havaittiin äskettäin tehdyssä tutkimuksessa. Lisäksi resveratrolia ottavien kokonaiskolesterolin määrä sekä systolinen verenpaine aleni.

Tutkijat uskovat, että resveratroli stimuloi insuliinin erittymistä tai aktivoi proteiinia, joka auttaa säätelemään herkkyyttä glukoosille ja insuliinille.

4. Tehostaa aivojen toimintaa

Resveratroli voi olla myös vastuussa siitä, että muisti pysyy terävänä. Yhdisteen on osoitettu estävän beeta-amyloidiproteiinin muodostumista, eli sen aineen, joka saa aikaan Alzheimer-potilaiden aivoihin ilmestyvän plakin.

5. Torjuu flunssaa

Punaviinin antioksidantit voivat auttaa sinua pysymään terveenä. Vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että flunssan riski oli 40 prosenttia alhaisempi niillä, jotka joivat viikoittain yli 14 lasillista punaviiniä. Antioksidanttien uskotaan taistelevan tulehduksia vastaan ja suojaavan soluja vapailta radikaaleilta, joilla voi olla tekemistä syövän ja muiden sairauksien kehittymisessä.

6. Hoikistaa

Toisen punaviinin sisältämän piceatannol-nimisen yhdisteen on osoitettu ehkäisevät rasvasolun kasvamisen. Tutkijat uskovat, että piceatannol kiinnittyy rasvasolujen insuliinireseptoreihin ja estää keskeneräisiä rasvasoluja kasvamasta.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa