Seikkailukartat ja retkireput – perheseikkailu lähiluonnossa pääsiäisenä

Kartta käteen, reppu selkään ja ovesta ulos. Turun kaupungin vapaa-ajan palveluiden Seikkailukartat ja retkireput -projekti on käynnistynyt Lausteen kuntoradalla ja Maarian metsäpoluilla. 

Seikkailukartat ja retkireput -luontoseikkailun tavoitteena on, että perheet löytävät lähiluontonsa mahdollisuudet uudella tavalla – liikkumaan ei tarvitse lähteä kauas. Upea ja monipuolinen luontomme tarjoaa maksutonta tekemistä ja ihmeteltävää jokaisena vuodenaikana.
Luonnossa liikkuminen perheen kanssa on arvokasta yhteistä aikaa ja luonto tarjoaa jokaiselle jotakin. Metsässä liikkuminen tukee lasten luontosuhteen kehittymistä sekä edistää motoristen taitojen, liikehallinnan ja koordinaation kehitystä. Luonto toimii myös loistavana oppimisympäristönä. Aikuisetkin hyötyvät luonnossa liikkumisesta; stressitasot ja verenpaine laskevat sekä askeleita kertyy lähes huomaamatta.

Seikkailukartat vievät Lausteen kuntoradalle ja Maarian metsäpoluille

Seikkailukartat ja retkireput -seikkailukarttoja voi kokeilla Lausteen kuntoradalla ja Maarian metsäpoluilla. Kohteisiin on piilotettu geokätköjä, joita etsitään kartan avulla. Kätköt pitävät sisällään liikuntaan, luontoon ja historiaan liittyviä tehtäviä.
Seikkailukarttoja ja kätköjä täydentävät isot retkirinkat ja pienet perhereput. Retkirinkat ovat alueiden päiväkotien ja perusopetuksen käytössä, ja mahdollistavat isommankin ryhmän luontoseikkailun sekä tukevat luonnon hyödyntämistä oppimisessa.
Perheiden pienissä retkirepuissa on myös luonnossa hyödynnettävää välineistöä. Kartan voi noutaa ja perhereppuja lainata Pääkirjaston lasten osastolta, Skanssin Monitorista ja Maarian Kylätalolta niiden aukioloaikoina ja Yli-Maarian kirjastolta sen palveluaikoina. Reppujen laina-aika on kaksi viikkoa ja ne tulee palauttaa samoihin toimipisteisiin, joista ne on lainattu.

www.turku.fi/perheidenluontoliikunta

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa