Lukas Hradecky Vuoden turkulaiseksi äänivyöryllä

Lukas Hradecky Vuoden turkulaiseksi äänivyöryllä – Runosmäen pallokenttää kutsutaan jatkossa Lukas Hradecky -kentäksi

 

Vuoden urheilija, Vuoden pelaaja ja nyt myös Vuoden turkulainen 2021 – jalkapalloilija Lukas Hradeckylle sataneet äänet siivittivät hänet Vuoden turkulainen -kisan voittoon.  Perinteisessä kisassa annettiin kaikkiaan 21 149 ääntä, joista Hradecky keräsi noin kolmasosan.

Vuoden turkulaiseksi valitaan vuosittain henkilö, joka on nostanut Turkua positiivisessa valossa julki tai vaikuttanut työllään myönteisesti Turun tunnettavuuteen. Edelliseksi, eli vuoden 2020 voittajaksi, turkulaiset äänestivät muusikko Ressu Redfordin.

Tällä kerralla äänestäjien lukuisten kommenttien mukaan Hradecky ansaitsi voiton, sillä hän on positiivinen ja tunnettu turkulainen, joka tuo Turkua ja Runosmäkeä positiivisessa valossa esiin maailmalla.

– Positiivinen asenne, charmikkuus ja menestyminen Suomen maajoukkueessa johtivat ylivoimaiseen voittoon Vuoden turkulainen -kisassa. Lukas Hradecky nostaa aina vahvalla Turun murteellaan Turun ja erityisesti kotilähiönsä esiin. Hän on tehnyt Turkua ja Runosmäkeä tunnetuksi maailmalla – se on upeaa, sanoo Turun pormestari Minna Arve.

Runosmäkeen tulevaa tekonurmikenttää aletaan kutsua Lukas Hradecky -kentäksi. Kenttä on keskellä Runosmäen lähiötä osoitteessa Iltasoitonpolku 5 ja nappulaliigan vilkkaassa käytössä. Kentälle asennetaan tekonurmi kevään kuluessa. Kentälle tulee Lukas Hradeckyn nimeä kantava laatta sekä muita nimeen liittyviä elementtejä, mahdollisesti Lukas Hradeckyn nimi maalattuna kentän pintaan maalin eteen.

– Esikuvilla on valtava merkitys etenkin nuorille, mutta ihan kaikenikäisille. Lukas Hradecky on esikuva. Haluamme arvostaa hänen työtään ja asennettaan tälläkin tavalla, sanoo Turun pormestari Arve.

Vuoden turkulainen 2021 -ehdokkaina olivat Lukas Hradeckyn lisäksi Metsämarja Aittokoski, Ann-Christin Antell, Khaled Azizi, Joalin Loukamaa, Pete Poskiparta, Alma Rajala ja Christina Salmivalli. Kaikki ehdokkaat saivat runsaasti ääniä ja hyviä perusteluita äänestäjiltään, mutta kärkikolmikko erottui muista selvästi.

Kautta aikojen vilkkaimmassa äänestyksessä annettiin 21 149 ääntä, joista Hradecky sai 36 prosenttia eli 7623 kappaletta. Hopealle äänestyksessä ylsi Khaled Azizi. Kolmannelle sijalle äänestettiin Joalin Loukamaa.

Lukas Hradecky on kiitollinen ja otettu saamastaan tittelistä.

– Aivan mahtava juttu, etuoikeus ja ennen kaikkea kunnia saada tämä haluttu titteli! Runosmäki ja Turku tarjosivat turvallisen ympäristön kasvaa pikkupojasta mieheksi. Osa minua tulee aina pysymään Runosmäessä ja Turun esille tuominen tulee varmasti jatkumaan mihin tahansa tieni maailmalla viekään, hän sanoo.

Hradecky jakaa kehuja kanssakilpailijoille ja vuolaita kiitoksia äänestäneille.

– Väärin ei kukaan olisi voinut tästä porukasta äänestää, joten olen äärimmäisen otettu, että ääniä kohdistui minuun, enkä ota tätä kevyesti. Kiitoksia ja terveisiä voisin jakaa loputtomasti! Kiitos kaikille pihapelikavereille, ystäville kentillä ja kenttien ulkopuolella, minua opettaneille opettajille, bussi nro 18:n kuskeille, ihan kenelle tahansa turkulaiselle! Te saitte tämän turkulaisen uskomaan unelmiinsa, ja olen äärettömän ylpeä saadessani aina palata Turkuun ja kutsua Turkua kodikseni.

Vuoden turkulainen -äänestyksen järjestävät vuosittain Turun Sanomat, Radio Auran Aallot, Yle Turku ja Turun kaupunki. Ansioitunut turkulainen on valittu ja palkittu ensimmäisen kerran vuonna 1985.

 

Lukas Hradecky

Turun Runosmäessä lapsuutensa viettänyt, Suomen jalkapallomaajoukkueen luottomaalivahti Lukas Hradecky teki Huuhkajien kanssa kesällä historiaa pelaamalla ensimmäistä kertaa EM-kisoissa. Hradecky oli tärkeässä roolissa myös syksyn MM-karsinnoissa. Viime aikoina hän on toiminut maajoukkueen kapteenina ja nykyisin hän pelaa Saksan Bundesliigaa Bayer Leverkusenin joukkueessa.

Hradeckyn menestyksestä kertoo myös se, että hänet valittiin viime tammikuussa Vuoden urheilijaksi ja loppuvuodesta Palloliitto palkitsi hänet vuoden pelaajana.

Lukas Hradecky on aloittanut jalkapalloilun Turun Nappulaliigassa. Hänen perheensä asuu edelleen Turussa ja Hradecky viettää kaupungissa lomansa. Sanavalmis Hradecky tunnetaan huumoristaan ja olutharrastuksestaan. Kotiseutunsa suosikkipaikoiksi Hradecky nimeää saariston ja jokirannan.

 

Vuoden turkulaiset kautta aikojen:

2020 laulaja-lauluntekijä Ressu Redford
2019 bloggaaja Laura Satamo
2018 näyttelijä Miska Kaukonen
2017 jääkiekkoilija Tomi Kallio
2016 hyväntekeväisyyshevonen Kiss my Turku
2015 vapaaottelija Makwan Amirkhani
2014 ravintoloitsija, keittiömestari Erik Mansikka
2013 freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo
2012 kiekkolegenda Juhani Tamminen
2011 rockartisti Michael Monroe
2010 Putous-hahmo Pallivahan Marja Tyrni
2009 yrittäjä, tv-kasvo Jethro Rostedt
2008 eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser
2007 professori Sirkka-Liisa Kivelä
1999 jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth
1998 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen
1997 jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth
1996 Miss Suomi Lola Odusoga
1995 jääkiekkoilija Saku Koivu
1994 kommodori Raimo Tiilikainen
1993 radiotoimittaja Antti Korhonen
1992 Masa-Yards Oy:n (myöhemmin Kvaerner Masa-Yards Oy) toimitusjohtaja Martin Saarikangas
1991 radiopersoona Markku Heikkilä
1990 Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Kari Ojala
1989 Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ylipuutarhuri Arno Kasvi
1988 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen
1987 Turun kauppakorkeakoulun opiskelija-aktiivi Petteri Sinervo
1986 eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen
1985 viihdetaiteilija Anneli Saaristo

Lukas Hradecky

Maalivahti / Huuhkajat
Syntymäaika: 24.11.1989 Pituus: 187 Maaottelut: 74 Maajoukkuemaalit: 0
Nykyinen seura: Bayer 04 Leverkusen (GER) Aiemmat seurat: TuNL Muut seurat: TPS, ÅIFK, Esbjerg fB, Brøndby IF, Eintracht Frankfurt

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa