Kalkkuna on hyvä tapaninruoka moneen makuun.

Valmistusaineet (4 annosta)

 

1 kpl Kalkkunan filee maustamaton n. 1 kg

2 dl appelsiinimarmeladia
1 tl hunajaa
1 dl appelsiinimehua
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
1 kg perunoita
1 kpl Granny Smith -omenoita
1 rkl voita
1 tl piparjuuritahnaa
150 g ranskankermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Resepti

Kiehauta appelsiinimarmeladi, hunaja ja appelsiinimehu kattilassa. Mausta kalkkuna suolalla ja pippurilla. Ota pannulla kaunis väri fileen pintaan. Laita uuniin ja kypsennä matalalla lämmöllä +100-120 astetta, kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Penslaa kalkkunan fileetä glaseerauskastikkeella paiston aikana. Anna kypsän tuotteen levätä hetki ennen viipalointia. Viimeistele appelsiiniglaseerauksella. Tarjoile omena-piparjuurimaustetun perunasoseen kera.

Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
Keitä perunoita suolalla maustetussa sedessä noin 15 minuuttia. Lisää kuorittu ja lohkottu omena ja anna hautua kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää voi, piparjuuri ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

#hyvääkariniemeltä#kalkkunaherkku#

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa