Kaikilla nuorilla ei ole tukenaan luotettavaa aikuista

 

Kasvaminen vie aikansa ja nuoret tarvitsevat turvallisen, kannustavan aikuisen tukea vielä 18-vuotta täytettyäänkin. Tukenasi ry:n TUAS-tukihenkilöt auttavat itsenäistymisvaiheessa olevia, yksin asumista ja elämistä opettelevia nuoria oman elämän alkuun. Tukihenkilö tapaa nuorta säännöllisesti ja auttaa ottamaan arkea haltuun mm. raha-asioissa, kodinhoidossa tai itsestään huolehtimisessa. Oma Koutsi taas on vapaaehtoinen, joka auttaa nuorta aikuista opintoihin ja työllistymiseen liittyvien taitojen opettelussa sekä oman tulevaisuuden suunnittelussa. Koutsin kanssa voidaan esim. aikatauluttaa opintoja, hakea uutta opiskelupaikkaa, harjoitella opiskelutekniikkaa tai opetella työnhakua. Tukisuhteet kestävät keskimäärin vuoden verran ja 1,5 tunnin mittaisia tapaamisia on noin kerran viikossa.

Uskomme että vapaaehtoinen on korvaamaton tuki. Vapaaehtoisen aitoa välittämistä, käytännönläheistä tukea sekä kiireetöntä kohtaamista ei voi korvata ammattiavulla. Pidämme kuitenkin ensiarvoisen tärkeänä sitä että vapaaehtoinen ei jää missään tilanteessa yksin. Vapaaehtoinen saa toimintaan peruskoulutuksen sekä tukea ja lisäkoulutusta matkan varrella sosiaalialan ammattilaisilta. Meillä on myös kivaa yhdessä, joten voit löytää toiminnasta myös samanhenkisten ihmisten yhteisön.

Seuraava koulutusilta järjestetään 23.5. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan, koulutus ei vielä sido sinua mihinkään.

Ota yhteyttä tukenasi.fi sivujen kautta tai suoraan anne-mari.alanko@tukenasi.fi/ 040 5298101

Vapaaehtoisena voit vaikuttaa!

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa