Hyvi uutissi -Turun lukiolaiset Suomen huippua syksyn ylioppilaskirjoituksissa

 

Turun kaupungin lukioista kirjoitettiin syksyn kirjoituksissa ylioppilaaksi Suomen toiseksi parhaimmin arvosanoin. Edelle kiilasi niukasti Espoo. 

Turun kaupungin päivälukioista kirjoitettiin ylioppilaaksi hienolla keskiarvolla 4,46 (asteikolla 2–7). Keskiarvossa on huomioitu syksyllä ylioppilaaksi valmistuvien arvosanat kaikissa aineissa.

Turun päivälukiot menestyivät ylioppilaskoetuloksissa verrattuna seitsemään muuhun suureen kaupunkiin sekä Varsinais-Suomen muihin lukioihin.

Kaupunkien vertailussa Turku saavutti toisen sijan. Niukasti edelle kiilasi vain Espoo (4,49) ja kolmantena oli Tampere (4,44). Vertailussa huomioitiin syksyn 2022 ylioppilaskirjoitustulokset Turun, Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Vantaan lukioista.

–  Turkulaisen lukiokoulutuksen taso on erinomainen, kiitos erinomaisten opettajien ja rehtoreiden, ja tämä näkyy toistuvasti mainioina tuloksia ylioppilastuloksissa niin keväisin kuin syksyisin. Haluan onnitella jokaista syksyn uutta ylioppilasta, jokainen heistä on tähtihetkensä ansainnut, sanoo lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Jussi Paavola.

Syksyllä valmistuvia on Turun lukioissa 153. Vertailussa olivat mukana Puolalanmäen lukio, Kerttulin lukio, Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Luostarivuoren Lyseon lukio, Katedralskolan i Åbo ja Turun Klassillinen lukio. Turun iltalukiosta 23 opiskelijaa kirjoitti ylioppilaaksi keskiarvolla 3,57.

Turun lukiolaiset suoriutuivat mainiosti myös vertailussa lähialueen kuntiin. Vertailussa olivat mukana Turun, Mynämäen, Nousiaisen, Paraisen, Someron, Paimion, Liedon, Raision, Loimaan, Uusikaupungin, Koski Tl:n, Salon, Pöytyän, Naantalin ja Kaarinan lukiot.

Turun lukioista korkein ylioppilaskoekeskiarvo oli Puolanmäen lukiolla (5,18) ja lukiosta valmistuu syksyllä 13 nuorta. Puolalanmäen lukiossa nuoret voivat valita yleislinjan lisäksi musiikkilinjan.

Ylioppilastutkintolautakunta julkaisi kaikkien Suomen lukioiden ylioppilaskirjoitustulokset 17.11.2022.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa