Hyvi uutissi -Piänikin kävely petraa sun kuntoas.

 

Kävellessä isot lihasryhmät tekevät aktiivisesti töitä, jolloin lihakset voimistuvat, hengityselimistö vahvistuu ja peruskunto kasvaa. Mitä enemmän askeleet hengästyttävät ja nostavat sykettä, sitä tehokkaampaa liikuntaa kävely on.

Vaikka kävely on juoksua rauhallisempi liikuntamuoto, terveyshyödyt ovat samat. Säännöllinen reipas kävely parantaa sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa, alentaa verenpainetta, vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja tyypin 2 diabetekseen sekä auttaa pitämään painon kurissa. Lisääntyneen virkeyden ja jaksamisen sekä paremman unen ja mielialan huomaa jo parissa viikossa. Kiireisille kävely on loistava liikuntamuoto, sillä treeniä voi koota pienistä pätkistä päivän mittaan.

Matalasykkeinen kävely on erinomaista rasvanpolttoliikuntaa. Liikkuminen pudottaa painoa, kunhan ei syö kulutettua energiaa takaisin. Aluksi paino voi kuitenkin hieman nousta, koska lihakset painavat enemmän kuin rasva. Energiaa kuluu kävellessä erityisesti ylipainoisilla, sillä painavaa kehoa on raskaampaa liikutella.

Jos ryhtyy kävelemään useamman kerran viikossa, kiinteytymistä huomaa jo kuukaudessa erityisesti jalkojen ja pakaroiden alueella. Kävellessä vauhti kannattaa pitää reippaana. Lenkki vaihtelevassa maastossa sauvojen kanssa vastaa haastavuudeltaan kevyttä hölkkää, mutta koska kävellen jaksaa kauemmin kuin juosten, kaloreita voi kulua jopa enemmän.
Lähde: Hyväterveys

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa