Hyvi uutissi -MM-regatta Turkuun 2025

Klassisen 8mR-luokan MM-regatta Turkuun 2025

 

Airisto Segelsällskap i Åbo (ASS), Ruissalon Telakka, Suomen 8mR-liitto ja Turun kaupunki yhteistyössä seudun muiden pursiseurojen kanssa järjestävät 8mR-luokan maailmanmestaruuskilpailut Airiston vesillä kesällä 2025. Tapahtuma on historiallinen, sillä köliveneiden maailmanmestaruuskilpailuja ei ole aiemmin järjestetty Turussa.

– Tänä vuonna kilpailtiin Genevessä, ensi vuonna Genovassa ja vuonna 2024 Skotlannin Clydessä. Sen jälkeen on Turun vuoro järjestää tämä fantastinen tapahtuma, sanoo ASS:n kommodori Hasse Karlsson.

MM-regattaan osallistuvien veneiden tukikohtana tulee olemaan Ruissalon Telakka. Tapahtumaan odotetaan 25–30 venekuntaa eri puolilta maailmaa, ja veneiden miehistöihin kuuluu 6–7 purjehtijaa. Puolisen tusinaa suomalaiskasia saavat seurakseen näyttävän kansainvälisen laivueen, joka kuljetetaan tapahtumapaikalle rekkojen kyydissä. 8mR-veneet ovat pituudeltaan hieman yli 15-metrisiä ja painavat kahdeksasta kymmeneen tonnia.

Fölin vesibussi kuljettaa yleisöä Aurajoen varresta tapahtumapaikalle seuraamaan venekaunottarien saapumista satamaan kilpailupäivien päätteeksi. Innokkaimmille purjehduksen ystäville pyritään myös järjestämään katsojaveneitä Airiston vesille.

– Merellisyys on yksi Turun keskeisistä vetovoimatekijöistä ja tällaiset upeat tapahtumat lisäävät kiinnostusta merellistä Turkua ja saaristoa kohtaan sekä vahvistavat mielikuvia Turusta merellisenä kaupunkina. MM-regatta tarjoaa meille hienon mahdollisuuden päästä esittelemään maailman upeinta saaristoa kansainvälisellekin yleisölle, iloitsee Turun pormestari Minna Arve.

Kuva: Jorma Rautapää

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa