BeeCeetä tuplasti Gardenilla viikonloppuna

FBC Turulla on edessä harvinainen kahden peräkkäisen kotipelin viikonloppu, kun lauantaina NST Lappeenrannasta ja sunnuntaina SB Vaasa saapuvat Gardenille. Pirteän kauden alun jälkeen keltaiset ovat ajautuneet kolmen pelin tappioputkeen joka olisi nyt saatava poikki. Helppoa ei se kuitenkaan tule olemaan, kun vastassa on kaksi rutinoitunutta joukkuetta joista NST pelasi vielä viime kaudella Salibandyliigaa ja Vaasastakin on tullut divariin jo kestomenestyjä.

– Eihän tämä koskaan mikään toivetilanne ole millään muotoa, että pelataan peräkkäisinä päivinä mutta Divarissa tähän on totuttava. Selvähän se on että tappiokierre pitää saada poikki, mutta ei me siitä vielä mitenkään paineita oteta. ÅIF ja Loviisa pelit olivat meiltä todella vaisuja, mutta Erä Akatemiaa vastaan keskiviikona tekeminen oli jo parempaa. Vielä kun päästäisiin eroon turhista jäähyistä ja lapsuksista, niin tasakentällisin pystytään kyllä haastamaan mikä joukkue tahansa tässä sarjassa. Loviisa-peli jätti kotiyleisölle varmasti aika sekavan kuvan meistä joten siinäkin mielessä lähdetään nyt kilpeä kirkastamaan, virkkoi FBC Turun päävalmentaja Teemu Vainio perjantain treeneissä.

Jokke.jpg
Lauantain vastustajassa turkulaissilmin suurin mielenkiinto kohdistuu penkin taakse, kun siellä tahtipuikkoa heiluttaa TPS-taustainen Perttu Kytöhonka. Monet NST:n pelejä tällä kaudella nähneet ovat väittäneet, että joukkueen pelaamisessa alkaa näkymään Pertun käden jälki. Mene ja tiedä, mutta tuloskäyrä on ollut vielä ainakin hyvin vuoristoratamainen. NST on joukkueena mielenkiintoinen sekoitus nuorta juonikkuutta ja vankan kokemuksen tuomaa varmuutta. Maalivahti Jarkko Monthan ja hyökkääjä Arto Vainikainen luovat satojen pelien liigakokemuksella selkänojan johon nuoriso-osasto pystyy vaikeilla hetkillä nojaamaan. Viime sunnuntaina Nurmossa joukkue nappasi voiton jatkoajalla ja tämä tuo nyt varmasti hyvää boostia joukkueen tekemiseen.

Sunnuntaina puolestaan Gardenille saapuu vieraita Vaasasta joka on NST:n tapaan pelannut hyvin vaihtelevan alkukauden. Kuopion Welhoista saapunut uusi päävalmentaja Jani Lipsanen on vasta projektinsa alussa ja tämä on näkynyt alussa suoritustason heilahteluina. Se taso oli perjantai-iltana VeikkausTV:llä nähdyssä ottelussa ainakin korkealla, kun oranssipaidat murjoivat Porin Karhut kotonaan 7-1 lukemin. Vaasan maalilla pelannut Topias Laitala oli todella hyvä ja hän onkin jättänyt ainakin tässä vaiheessa BeeCee-kasvatti Mikael Aromaan kakkosviulun soittajaksi.

Ykkonen.jpg

BeeCeen pelaaminen oli keskiviikkona Mosalla kaksi erää jo paljon parempaa kuin viime lauantaina Toria vastaan pelatussa kotiottelussa. Valitettavasti sysimusta kymmenminuuttinen toisessa erässä turhine jäähyineen pilasi jo hyvälta näyttäneet pistehaaveet. Viikonloppuna on löydyttävä kurinalaisuutta ja ennen kaikkea pysyttävä poissa boxista. Lähtökohta on kuitenkin jälleen se, että vastassa on kaksi kokeneempaa joukkuetta jotka rankaisevat virheistä ja ilmaisia maaleja ei itselle taida olla luvassa kun maalipuiden välissä molemmilla väijyy sarjan parhaimmistoon kuuluvat maalivahdit.

Katso myös videoennakkomme viikonlopun peleistä sekä NST:n sivuilta heidän ennakkonsa.

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneidemme tiedotteita