Valmistusaineet (4 annosta)
1 kpl Kalkkunan filee maustamaton n. 1 kg
2 dl appelsiinimarmeladia
1 tl hunajaa
1 dl appelsiinimehua
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
1 kg perunoita
1 kpl Granny Smith -omenoita
1 rkl voita
1 tl piparjuuritahnaa
150 g ranskankermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Resepti
Kiehauta appelsiinimarmeladi, hunaja ja appelsiinimehu kattilassa. Mausta kalkkuna suolalla ja pippurilla. Ota pannulla kaunis väri fileen pintaan. Laita uuniin ja kypsennä matalalla lämmöllä +100-120 astetta, kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Penslaa kalkkunan fileetä glaseerauskastikkeella paiston aikana. Anna kypsän tuotteen levätä hetki ennen viipalointia. Viimeistele appelsiiniglaseerauksella. Tarjoile omena-piparjuurimaustetun perunasoseen kera.
Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
Keitä perunoita suolalla maustetussa sedessä noin 15 minuuttia. Lisää kuorittu ja lohkottu omena ja anna hautua kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää voi, piparjuuri ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Mämmi ”ilman mitään krumeluureja”

Mämmin historia on yllättävän pitkä ja mielenkiintoinen – se juontaa juurensa jopa keskiajalle, ja mahdollisesti vielä kauemmas. Vaikka nykyisin mämmi
Mistä ne pääsiäispuput oikein tuli?

Mistä ne pääsiäispuput oikein tuli? Vaikka pääsiäiseen Suomessa on perinteisesti kuulunut virpomista, pajunkissoja ja mämmiä, on monelle tuttu myös
4 vinkkiä kauniin kevätpäivän viettoon

1. Lyhyt luontoretki tai kävely lähimetsässä Kevään merkit – lintujen laulu, silmuja pukkaavat puut ja kirkastuva valo – piristävät
Yrityskyläs – Eve the Creator

Ulvilasta Australian kautta Liedon perälle. Tapaan Eveliina Sillanpään, kotoisasti Even, konttorissaan Turun keskustassa. Konttori on yhteistyötila, jossa toimii myös muita
Osallistu ja voita mahtava Brunssi kahdelle.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1150525413538597&set=a.659858589271951 Arvotaan10.4. Klikkaa linkkiä ja osallistu