7 hyvää vinkkiä kuinka pitää huolta ympäristöstä.

Kuinka pitää huolta ympäristöstä kotona? 7 vinkkiä

 

1. Älä tuhlaa vettä

     – Ota enintään 10 minuutin mittaisia suihkujakylvyn sijaan
     – Kierrätä sadevettä. Voit esimerkiksi kerätä sadevettä ämpäreihin ja käyttää tuon veden sitten puutarhassasi
     – Käännä hana pois päältä hampaiden harjauksen ja astioiden pesemisen ajaksi.
     – Vielä parempi on, jos poistat ruoantähteet astioista ja puhdistat ne sitten märällä keittiösienellä ja pisaralla astianpesuainetta. Toinen vaihtoehto on täyttää tiskiallas vedellä ja pestä astiat suoraan siellä.
       Kummallakin tavalla käytät vähemmän vettä kuin silloin, jos hana on koko ajan auki.
    – Korjaa vuodot hanoissa ja vessoissa.
    – Osta A tai A+ -luokan astian- ja pyykinpesukoneita.

2. Sammuta tarpeettomat valot

On tärkeää olla tietoinen energiakustannuksista. Emme tarkoita tällä vain rahaa, vaan myös sen aiheuttamaa saastumista. Suosittelemmekin sammuttamaan valot lähtiessäsi huoneesta. Toinen yleisesti käytetty vaihtoehto on korvata tavalliset hehkulamput energiansäästölampuilla. Säästät näin rahaa ja pidät samalla huolta ympäristöstä.

 

3. Valitse paikallisia sesonkiruokia

Paikallisten sesonkiruokien ostaminen auttaa pitämään huolta ympäristöstä. Paikallisesti tuotettu ruoka ei nimittäin ole kulkenut pitkiä matkoja suurissa ympäristöä saastuttavissa kuorma-autoissa.Lisäksi paikallisten hedelmien ja vihannesten suosiminen on keino syödä terveellisemmin ja edullisemmin. Autat samalla myös alueesi yrityksiä.

4. Jätteiden lajitteleminen on keino pitää huolta ympäristöstä

Kierrättäminen on yksi parhaista tavoista pitää huolta ympäristöstä. Se ei rehellisyyden nimissä vaadi edes kovinkaan paljon aikaa tai vaivaa. Koko perheen on hyvä kierrättää yhteistuumin, jotta lapsetkin oppivat siihen ja tekevät näin oman osansa.

5. Kodin lämpötilan säätäminen on keino pitää huolta ympäristöstä

Älä pidä kotisi lämpötilaa hirvittävän kuumana talvisaikaan tai hyvin kylmänä kesällä. Kiinnitä huomiota käyttämäsi energian määrään, kuten jo mainitsimme. Sekä planeetta että kukkarosi kiittävät.

6. Valitse uudelleenkäytettäviä tuotteita

Vältä ostamasta kertakäyttöesineitä. Miksi käyttää paperiliinoja, jos voit pestä ja käyttää uudelleen kangasliinoja? Tiedosta, että jokainen käyttämäsi paperiliina on peräisin kaadetusta puusta. Sama koskee muoviastioita sekä muita kertakäyttöesineitä, kuten paperisia tuotteita lasten syntymäpäiväjuhlissa. Liika paperin käyttö ei ole hyväksi ympäristölle.

7. Käytä uudelleen ja kierrätä

Lojuuko kotonasi tyhjiä lasipurkkeja, joille et keksi mitään käyttöä? Voit tehdä niistä pieniä valoja. Oletko kerännyt paljon säilyketölkkejä? Voit askarrella lastesi kanssa ja käyttää tölkkejä kynätelineinä.

Vaihtoehtoja on loputtomasti vanhojen tavaroiden uusiokäyttöön.

Lähde: Askel Terveyteen

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa